Business Companii Stiri Tech

Corpuri de iluminat cu radiații ultraviolete pentru medii profesionale

25 iun. 2020 2 min

Corpuri de iluminat cu radiații ultraviolete pentru medii profesionale

Reading Time: 2 minute

Signify (ex-Philips Lighting) își extinde portofoliul de produse de iluminat cu radiații ultraviolete (UVC) ca răspuns la cererea sporită pentru sisteme de dezinfectare și lansează 12 noi sortimente de produse.

Iluminatul cu radiații UVC reprezintă o metodă eficientă de dezinfectare, fapt validat recent de cercetările desfășurate de un laborator de testare de la Universitatea Boston, care demonstrează că expunerea la o sursă de lumină UV distruge virusul COVID-19 în câteva secunde. Aceste rezultate sunt cruciale în contextul actual, când organizațiile se află în căutarea unor metode care să le permită reluarea activității în condiții de siguranță. Noua gamă de dispozitive Signify cu UVC include corpuri de iluminat și cabine, cu o aplicabilitate variată.

„Am lansat 12 categorii de dispozitive de iluminat cu UVC, concepute special pentru dezinfecția aerului, obiectelor și suprafețelor. Aceste produse se adresează mai multor segmente de consumatori – de la birouri, școli, săli de sport, magazine, depozite, până la mijloace de transport în comun”, a declarat Harsh Chitale, directorul Diviziei de Soluții Digitale Signify.

Pentru birouri, școli, camere de hotel

O parte din noua serie de produse este destinată dezinfectării în profunzime a suprafețelor din birouri, școli, toalete. Acestea sunt echipate cu senzori și comenzi care asigură funcționarea dispozitivelor numai în absența oamenilor și animalelor. Alte produse includ corpuri de iluminat cu UVC mobile și independente, care pot fi transportate pentru igienizarea camerelor de hotel sau a spațiilor publice, precum trenurile sau autobuzele.

Pentru sterilizarea obiectelor, Signify prezintă o gamă de cabine cu UVC, ușor și rapid de folosit. Aceste echipamente sunt destinate birourilor și sediilor instituționale, având capacitatea de a dezinfecta în doar câteva secunde obiecte precum ecusoanele, telefoanele, laptopuri, genți sau portofele. Mai mult, pot fi utilizate în magazine pentru igienizarea articolelor probate, returnate sau chiar a ochelarilor.

Corpurile de iluminat specializate în dezinfecția aerului pot fi utilizate chiar și atunci când există oameni prezenți în încăpere, fiind echipate cu protecție, cât și instalate la o înălțime care împiedică expunerea la sursa de lumină cu UVC. Datorită circulației naturale, tot aerul din spațiile închise ajunge să fie dezinfectat prin iradierea cu UVC, fiind în felul acesta potrivit pentru utilizarea în școli, birouri, săli de sport, centre comerciale și zone intens circulate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: