Business Companii Stiri Tech

Radiațiile UVC distrug SARS-COV-2. Signify pune tehnologia lămpilor sale UVC la dispoziția altor companii de iluminat

19 iun. 2020 2 min

Radiațiile UVC distrug SARS-COV-2. Signify pune tehnologia lămpilor sale UVC la dispoziția altor companii de iluminat

Reading Time: 2 minute

Radiațiile UVC sunt eficiente în distrugerea SARS-COV-2, virusul care cauzează Covid-19, arată cercetările companiei Signify în colaboare cy Laboratorul Național de Boli Infecțioase Emergente (NEIDL) de la Universitatea Boston din Statele Unite ale Americii. Rezultatele testelor demonstrează distrugerea virusului după o expunere de câteva secunde.

Dr. Anthony Griffiths, profesor de microbiologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Boston, a lucrat împreună cu echipa sa la dezvoltarea unor instrumente care să sprijine progresele științifice din acest sector. În timpul cercetărilor, eșantioanele de testare au fost tratate și inoculate cu diferite doze de radiații UVC, emise de o sursă de lumină Signify și au evaluat capacitatea de distrugere a virusului în condiții variate. Echipa a aplicat o doză de 5mJ/cm2, iar rezultatul a fost o reducere a virusului SARS-Cov-2 în proporție de 99% într-un interval de 6 secunde. Pe baza acestor date, s-a stabilit că o doză de 22mJ/cm2 va duce la o reducere de 99,9999% în 25 de secunde.

În acest context, Signify lider în sectorul lămpilor UVC, a decis să pună tehnologia lămpilor sale UVC la dispoziția altor companii de iluminat.

”Universitatea Boston a demonstrat că sursele noastre de lumină pot fi utilizate ca măsuri de prevenție de către companii și instituții, care depun eforturi pentru a asigura spații complet dezinfectate”, a declarat Eric Rondolat, CEO al Signify.

”Dat fiind potențialul pe care această tehnologie îl prezintă în lupta contra coronavirusului, Signify nu o va păstra pentru utilizarea sa exclusivă, ci o va pune și la dispoziția altor companii de iluminat. Vom spori capacitatea de producție în mod repetat în lunile următoare, ca răspuns la creșterea nevoii pentru sisteme de dezinfectare.”

Signify este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Din portofoliul companiei fac parte produse marca Philips, sisteme de iluminat conectat Interact şi servicii de date. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: