Stiri

Record de persoane la Maratonul Vaccinării. Dozele au fost suplimentate

9 mai 2021 3 min

Record de persoane la Maratonul Vaccinării. Dozele au fost suplimentate

Reading Time: 3 minute

Update. Un număr de 18.000 persoane au fost vaccinate până la ora 20,00 în cele două locaţii unde se desfăşoară Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Astfel, 11.296 persoane au fost vaccinate la Sala Palatului şi 6.704 au fost vaccinate la Biblioteca Naţională a României, transmit organizatorii.

Update. Până duminică dimineață, peste 12.000 de persoane s-au vaccinat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

DSP București a suplimentat dozele de vaccin pentru cei care participă la Maratonul Vaccinării care are loc în acest week-end. O tranșă suplimentară de vaccinuri a ajuns la cele două centre de vaccinare de la Biblioteca Națională și Sala Palatului.

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului a spus că DSP București a trimis o tranșă suplimentară de vaccin pentru Maratonul Vaccinării din Capitală, astfel încât orice persoană să aibă doza dorită.

„DSP București ne-a trimis astăzi (sâmbătă – n.red.) încă o tranșă suplimentară, așa că avem doze pentru toată lumea care dorește, care este clinic sănătoasă și care vine cu orice document de identitate legal valabil”, a spus conf. dr. Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului.

Vineri oamenii au făcut cozi la Maratonul Vaccinării

Mii de persoane au venit să se vaccineze la centrele din București unde, de vineri până luni, este organizat maratonul vaccinării. Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că în cursul nopții, în fiecare minut au fost câte 3-4-5 persoane care au venit să se vaccineze. El a povestit că au fost situații în care români din străinătate au venit să își imunizeze copiii care abia împliniseră 16 ani.

Premierul Florin Cîțu anunță că 7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. „Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună!” – a scris premierul pe Facebook. El a publicat și o hartă a tuturor orașelor din țară unde sunt organizate maratoane ale vaccinării.

Foarte multă lume s-a vaccinat și la centrele drive-thru

🔝🇷🇴 3.754 persoane vaccinate astăzi în centrele Drive-Thru
🔛 Până astăzi, 25.683 de persoane au fost vaccinate în centrele Drive-Thru din țară.
🙏 Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!
🆕 În momentul de față sunt deschise centre de vaccinare Drive-Thru:
✅ Arad, Oradea, București, Buzău, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara

România a atins un nou record de vaccinare

110.633 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Dintre acestea:

  • 50.941 persoane vaccinate cu 1 doză;
  • 59.692 persoane vaccinate cu 2 doze.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: