Finanțe Stiri

Creditul ipotecar cu șapte ani de rată fixă, de la ING

12/12/2019 2 min read

Creditul ipotecar cu șapte ani de rată fixă, de la ING

Reading Time: 2 minute

ING Bank a lansat un credit cu ipotecă și dobândă fixă în primii șapte ani- ING Ipotecar 7Fix. Clienții sunt astfel protejați împotriva fluctuațiilor ratelor dobânzii și control asupra ratei lunare, care în primii șapte ani rămâne neschimbată. Ulterior perioadei de dobândă fixă, dobânda este variabilă, formată din indicele de referință IRCC și o marjă fixă. 

Aprobarea financiară a produsului se obține pe loc, cursul de schimb valutar este preferențial, iar dobânda este redusă în cazul în care clientul optează și pentru asigurare de viață. Ulterior acordării creditului ipotecar, clienții pot vizualiza detaliile creditului, descărca graficul de rambursare și efectua oricând și oricât doresc rambursări din suma acordată direct în aplicația de internet banking ING Home’Bank.

Prin creditul ipotecar ING 7Fix oferim clienților timp de șapte ani predictibilitatea sumelor lunare de plătit, rata fiind fixă. Dobânda anuală în primii șapte ani este cuprinsă între 5,49% și 6,09%, în funcție de suma finanțată și de achiziționarea asigurării de viață”, a declarat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank. 

Deja unul din patru clienți din România aleg să se protejeze de fluctuațiile dobânzilor, optând pentru produse de creditare cu rată fixă pe o perioada cât mai lungă de timp. Dobânda noului credit ipotecar în primii șapte ani este apropiată de cea a produselor similare din piață cu rată fixă pe cinci ani, oferind doi ani în plus de protecție împotriva neprevăzutului, a arărat reprezentanta ING.

Politica sănătoasă de creditare a fost o constantă pentru ING în toții anii de activitate și a fost cea care a adus stabilitate clienților noștri în perioada crizei financiare de acum un deceniu, dar și cea care ne ține rata de credite neperformante mult sub media pieței, la 3,4% în prezent, prin încurajarea creditării responsabile”, a adăugat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank. 

În ceea ce privește profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au vârsta sub 31 de ani. Doi din cinci câștigă peste 3.500 de lei pe lună, iar 71% dintre clienți sunt absolvenți de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinții și 17% plătesc chirie. 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achiziția unui apartament. 

Cât despre volumul creditelor oferite de ING, acesta a crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, la 26.9 miliarde lei, în timp ce cota de piață a ajuns la 10% la finalul lui septembrie. Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clienților persoane fizice. La o analiză a creditelor nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 sunt oferite de ING. Portofoliul continuă să fie unul sănătos, cu o rată a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate.

Calcul DAE – Pentru achiziția unui apartament în valoare de 200.000 lei, prezentăm mai jos principalele detalii ale finanțării prin creditul ING Ipotecar 7Fix:

  • Comision analiză dosar: 900 lei;
  • Dobânda fixă în primii șapte ani este 5,79% pe an, urmată de o dobândă variabilă trimestrial de 5.79% pe an formată din marja fixă de 3,13% + indice IRCC de 2,66% (valoare valabilă pentru luna decembrie 2019). 
  • Rată lunară: 1.172,23 lei;
  • Prima rată de asigurare: 58,92 lei;
  • Suma totală de rambursat: 447.324,14 lei.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă