Finanțe

Banca Transilvania a plătit peste 178 mil. euro pentru Bancpost

04/04/2018 2 min read

Banca Transilvania a plătit peste 178 mil. euro pentru Bancpost

Reading Time: 2 minute

Banca TransilvaniaBancpost a fost achiziționată de către Banca Transilvania de la Eurobank Group la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro. În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost.

În cadrul tranzacției, anunțate din noiembrie 2017, Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane euro (77% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN, 6,79 milioane euro (63% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă). Astfel, suma totală a tranzacției este de 225,88 milioane de euro.

„Achiziția Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania și un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Urmează un plan ambițios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania – Bancpost. Suntem pregătiți să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susținerea antreprenorilor și economiei românești”, a declarat Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al BT.

Banca Transilvania l-a mandatat pe Leontin Toderici, Director General Adjunct – Chief Operations Officer în cadrul Băncii Transilvania, pentru a coordona integrarea în Grupul Financiar BT, proces care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci, BT și Bancpost.

Potrivit BT, clienții Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN se vor adresa în continuare entităților respective pentru operațiuni, servicii și consultanță, clienții trebuie să se adreseze. Conturile clienților Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România, având peste 2,2 milioane de clienți, circa 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piață, peste 1 milion de clienți și 147 de sedii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă