Stiri

Crește piața neagră a vaccinurilor

feb. 17, 2021 < 1 min

Crește piața neagră a vaccinurilor

Reading Time: < 1 minut

În lipsa unor campanii de vaccinare masive și pentru faptul că vaccinurile au disponibilitate limitată, crește piața neagră a vaccinurilor.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene atrage atenția că fraudele cu aceste vaccinuri sunt tot mai dese.

Cresc fraudele cu vaccinuri

„Într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care încearcă să profite de problemele altora”, a declarat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă.
„Şi vedem un număr în creştere de fraude şi tentative de fraudă” legate de vaccinuri anti-COVID, a adăugat ea, citată de Agerpres.

„Luptăm împotriva acestui trend”, a precizat ea, adăugând că Oficiul European de Luptă Antifraudă le oferă statelor membre consiliere privind modul în care pot identifica fraudele.

Este extrem de riscant să cumperi vaccinuri de pe piața neagră

În același timp, Ursula von der Leyen a spus că poate fi extrem de riscant să cumperi vaccinuri oferite de comercianţi pe piaţa neagră. Nu există nicio garanție că lanţul frigorific pentru transportul acestora de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

Vaccinul rusesc pus sub semnul întrebării

Cu acelaşi prilej, şefa executivului comunitar s-a întrebat de ce Rusia oferă vaccinul său anti-COVID Sputnik V ţărilor din întreaga lume; când populația sa nu a fost încă vaccinată într-o proporție suficientă.

„Ne întrebăm în continuare de ce Rusia oferă, teoretic, milioane şi milioane de doze deşi nu a realizat progrese suficiente în vaccinarea propriilor cetăţeni. Asta este o întrebare la care ar trebui să se răspundă”, a mai spus Ursula von der Leyen

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: