Stiri

Creștere importantă a veniturilor pentru Gral Medical în prima jumătate a anului

7 iul. 2021 2 min

Creștere importantă a veniturilor pentru Gral Medical în prima jumătate a anului

Reading Time: 2 minute

Gral Medical a înregistrat la nivel de grup o creștere cu 50% a veniturilor in primul semestru al anului 2021, fata de perioada similara a anului anterior, astfel compania a depășit 25 milioane euro cifra de afaceri in semestrul 1 din 2021. Rezultatele sunt peste estimările inițiale, având in vedere ca proiecțiile financiare pentru anul 2021 au fost de 45 de milioane de Euro.

Creșterile cele mai importante s-au înregistrat atât pe divizia de laboratoare Gral si a centrele de imagistica cat si pe segmentul oncologic, unde compania deține o rețea de centre medicale sub marca OncoFort, poziționate strategic in 6 județe din tara. Numărul de pacienți ce au apelat la serviciile medicale din centrele Gral a înregistrat creșteri de peste 70% in provincie si 30% in capitala. In urma investiției in laboratorul de biologie moleculara si a feedback-ului pozitiv din partea pacienților, numărul de cereri pentru un test PCR sau a unui test rapid antigen Covid 19  a rămas constant luna de luna.

“Suntem încrezători ca vom reuși pana la sfârșitul anului sa atingem veniturile bugetate propuse de 45 milioane de Euro. Acest lucru va fi posibil deoarece avem un trend crescător al veniturilor in semestrul 1 si pentru ca avem un ritm de 4 centre noi deschise la fiecare 6 luni. Ne vom focusa in continuare pe inovație, pe deschiderea de spitale oncologice, pe oferirea unui diagnostic medical in timp record si cu o acuratețe ridicata “ Robert Șerban, acționar Gral Medical

7 milioane de euro, buget de investiții

Bugetul de investiții al companiei pentru anul 2021 se ridica la aproximativ 7 milioane de Euro, un buget ce este orientat cu predilecție către: 2 spitale oncologice si deschiderea de laboratoare sau centre regionale de recoltare in județe unde compania nu activează. Gral Medical deține in prezent 17 laboratoare, cel mai nou laborator intrat in rețeaua Gral este situat in Timișoara, 38 de centre regionale de recoltare, 16 clinici si centre de imagistica si 5 spitale oncologice cu o capacitate de 120 de paturi.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: