Companii Stiri Tech

Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth

27 nov. 2019 < 1 min

Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth

Reading Time: < 1 minut

Globalworth inaugurează în lobby-ul inteligent al Globalworth Tower cea mai mare podea cinetică din lume dintr-o clădire de birouri. Podeaua cinetică transformă greutatea pașilor în energie electrică care este utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby.

Recepţia clădirii, de birouri este un mic ecosistem circular care pune la dispoziție o serie de soluții tehnologice inovatoare: cel mai lung perete de ecrane din CEE, unul dintre cei mai mari pereți verzi dintr-o clădire de birouri din Europa, un spaţiu de relaxare cu gradene încălzite din marmură, proiectoare Schindler – un proiect pilot în CEE, precum și Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth. Robotul umanoid îi va întâmpina pe oaspeți în recepție și le va oferi informații utile.

Fiecare pas făcut pe suprafaţa podelei Pavegen generează cu aproximație 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/ persoană, ceea ce este echivalentul cu a aprinde 3 becuri LED timp de o secundă sau 6 secunde de conversaţie pe un smartphone.

Încadrată în clasa A, Globalworth Tower din București este prima clădire din Sud-Estul Europei care a primit recunoaşterea LEED Platinum.

One Comment
  1. Gabriel Bianu
    Alexandra, despre Pepper nu vrei sa scrii nimic ?! Detalii tehnice, chestii, trestii ....

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: