Stiri Tech

Securitate multi-device de la Kaspersky

4 sept. 2014 2 min

Securitate multi-device de la Kaspersky

Reading Time: 2 minute

Kaspersky Lab a lansat cea mai noua versiune de produs pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015. Solutia de securitate a fost elaborata pentru a proteja utilizatorii impotriva amenintarilor noi sau deja existente, securizandu-le activitatile online pe Windows, OS X si Android.

O cercetare realizata de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International arata ca principalele preocupari ale utilizatorilor de Internet includ protejarea intimitatii si a identitatii, securizarea informatiilor personale si a datelor financiare si siguranta copiilor. In plus, avand in vedere ca 79% dintre utilizatori folosesc platforme diferite, acestia au nevoie de solutii de securitate cuprinzatoare, in contextul evolutiei constante a numarului de amenintari cibernetice. Conform expertilor Kaspersky Lab, zilnic apar aproximativ 315.000 de noi mostre de malware.

Noile versiuni de software Kaspersky Lab incorporeaza tehnologii noi care imbunatatesc nivelul de protectie impotriva crypto-malware-ului, previn supravegherea video a utilizatorului si protejeaza impotriva riscurilor retelelor Wi-Fi vulnerabile.

Astfel, Webcam Protection este destinat clientilor care doresc sa se asigure ca nu sunt supravegheati fara stirea sau consimtamantul lor, prin monitorizarea programelor care incearca sa se conecteze la webcam, avertizand utilizatorul cu privire la tentativa de acces si, daca este necesar, blocheaza accesul la webcam.

System Watcher lupta contra asa-numitului cripto-malware (malware care cripteaza fisiere si cere o rascumparare inainte de a restabili accesul utilizatorilor la informatiile personale) si analizeaza toate procesele care ruleaza pe sistemul de operare, avand si o noua functie de back-up al datelor. Cand detecteaza un program suspect care incearca sa modifice un fisier al utilizatorului, creeaza automat un back-up pentru acel fisier, independent de orice modificare externa. Daca observatiile ulterioare indica faptul ca programul era periculos, schimbarile vor fi inversate.

Wi-Fi Security Notification verifica siguranta hotspot-urilor Wi-Fi si informeaza utilizatorul despre orice amenintare potentiala, cum ar fi conexiunea la o retea vulnerabila sau transmiterea unei parole nesigure prin intermediul Internetului. Utilizatorii primesc, de asemenea, sfaturi si recomandari cu privire la configurarea sigura a retelei Wi-Fi din propria casa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: