fbpx
Companii Stiri

Crestere pe segmentul leasingului operational auto2 min

16/03/2016 2 min read

Crestere pe segmentul leasingului operational auto2 min

Reading Time: 2 minute

ALD Automotive a raportat pentru 2015 o cifra de afaceri de 30,5 milioane de euro. De asemenea, compania a inregistrat o crestere cu 6% la nivelul flotei, ajungand in 2015 la 8.876 autovehicule. In ceea ce priveste portofoliul de clienti, acesta a crescut anul trecut cu 26% si numara 336 de clienti activi din companii din industrii variate, precum farma, servicii financiare, FMCG sau telecom.

80% dintre contracte sunt de leasing operational full service si 20% de administrare a flotei auto, iar cea mai mare investitie facuta de ALD Automotive în 2015 a vizat dezvoltarea flotei cu aproximativ 1.800 de autovehicule.

Evolutia ascendenta a fost sustinuta de diversificarea portofoliului pe segmente de clienti si dezvoltarea de noi servicii si initiative destinate nevoii de mobilitate a acestora.

Anul trecut a insemnat pentru ALD Automotive abordarea unei noi nise de piata, cea a IMM-urilor, si lansarea unor servicii inedite: primul produs de leasing operational de tip White Label de pe piata romaneasca, prima livrare a unei flote electrice in sistem leasing operational catre un client de top pe piata locala si livrarea primului hibrid din gama unui important producator de automobile.

Un alt segment de business cu rezultate foarte bune este platforma de licitatii online pentru masini uzate, ALD carmarket. De la lansarea acesteia, in martie 2010 si pana la finalul anului 2015, dealerii si comerciantii au cumparat online peste 7.000 de autovehicule returnate la finalul contractelor. Anul trecut au fost vandute 1.428 de masini, iar 91% dintre tranzactii s-au desfasurat doar online. Astfel, platforma ALD carmarket a devenit un canal important de vanzare a autovehiculelor uzate, castigand încrederea unei retele extinse de cumparatori care subscriu oferte online pentru masinile aflate în licitatie.

Planurile companiei pentru anul acesta includ dezvoltarea unor noi aplicatii si platforme care sa vina in sprijinul managerilor de flota si utilizatorilor autovehiculelor. De asemenea,  ALD Automotive va continua sustinerea initiativelor de  protejare a mediului inconjurator prin cursuri de condus defensiv si ecologic oferite utilizatorilor si prin diverse actiuni de “inverzire” a flotelor auto ale clientilor.

ALD Automotive este filiala specializata in leasing operational si administrarea flotelor de autovehicule a GrupuluiSociété Générale. Compania opereaza in 41 de tari, are peste 5000 de angajati si administreaza peste 1.200.000 de autovehicule (date actualizate la 31 decembrie 2015).

Credit foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *