Lifestyle Stiri

Cresteri de 20% pe piata produselor dietetice

11 aug. 2015 < 1 min

Cresteri de 20% pe piata produselor dietetice

Reading Time: < 1 minut

In perioada verii romanii acorda un interes din ce in ce mai mare sanatatii si aspectului fizic, vanzarile de pe segmentul de produse dietetice crescand cu peste 20% in lunile iulie-august, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata locala, specializat in produse dietetice si terapeutice.

Ce cumpara romanii vara din magazinele de specialitate si care este valoarea cosului mediu de cumparaturi in online?

In ceea ce priveste volumul de produse dietetice vandute in sezonul cald, potrivit AlimenteSpeciale.ro, acesta creste cu peste 20%  in comparatie cu celelalte luni din an, clientii fiind reprezentati in proportie de 80% de femei  de peste 25 de ani, cu venituri peste medie, interesate de un stil de viata sanatos si de o conditie fizica cat mai buna in perioada verii.

Indulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele, sucurile, supele, lapele vegetal si  dulciurile sarace in calorii se regasesc in topul celor mai cumparate produse in aceasta perioada, cosul mediu de cumparaturi atingand, de cele mai multe ori, valoarea de 250 RON.

In categoria produselor dietetice nu intra doar alimentele pentru slabit. Contrar preconceptiilor care incadreaza produsele dietetice in categoria alimentelor “fara zahar” sau cu “0% grasimi”, acest termen se refera, in primul rand, la alimentele recomandate in diferite afectiuni si regimuri alimentare, din care trebuie sa lipseasca un element contraindicat de afectiunea in cauza.

„Pentru a diminua riscul unor confuzii, in magazinul nostru am si segmentat categoriile de produse in functie de afectiunea sau dieta careia i se adreseaza ”, a mai spus Maria Martac, de profesie biolog.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: