fbpx
CSR Stiri

DEMAIN, documentarul despre societatea de mâine, vine şi în România2 min

15/09/2016 2 min read

DEMAIN, documentarul despre societatea de mâine, vine şi în România2 min

Reading Time: 2 minute

A arăta soluții, a spune o poveste ce face bine, este oare cel mai bun mod de a rezolva crizele ecologice, economice și sociale cu care se confruntă țara noastră? Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent, pe care o știm din Inglorious Bastards, Now You See Me, By the Sea, sau Concertul lui Radu Mihăileanu – încearcă să răspundă acestor întrebări.

Filmul a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar anul acesta a obținut Premiul César pentru cel mai bun film documentar. Avanpremiera în România va avea loc pe 28 septembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu din București. Filmul este prezentat în premieră pentru România de Media Image Factory și va ajunge, prin caravana educațională  Guerilla Verde, la publicul din Cluj, Iași, Timișoara și Brașov.    

Pentru finanțarea filmului, producătorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Deși inițial și-au propus un obiectiv de 200.000 de euro în două luni, i-au strâns  în… două zile! Iar după două luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial într-o strângere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, în schimbul donaţiei lor, să fie plantaţi copaci.

Demain nu este un documentar ecologic, este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. În prezent, economia generează inegalităţi și e responsabilă în mare măsură pentru distrugerea planetei, fiind necesar să se reglementeze în mod democratic. Dar ca o democrație să funcționeze, trebuie să se bazeze pe cetățeni informați, care au fost educaţi să fie liberi și responsabili.

În România, filmul este prezentat în premieră de Media Image Factory, în cadrul caravanei educaționale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, Institutului Francez din România, IBM şi Every Can Counts România. Programul proiecțiilor este disponibil pe:  www.guerillaverde.ro  şi pe Facebook.com/GuerillaVerde.

Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=NUN0QxRB7e0

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *