Business Companii Stiri

Cum arată noul SUV 100% electric al Mercedes-Benz?

16 iul. 2019 2 min

Cum arată noul SUV 100% electric al Mercedes-Benz?

Reading Time: 2 minute

Primul SUV Mercedes-Benz complet electric, noul EQC 400 4MATIC, a fost integrat în producția de serie a fabricii din Bremen și poate fi comandat și în România. Prețurile încep de la 75.922 de euro cu TVA, versiunea de baza Mercedes-Benz EQC fiind eligibilă și pentru programul Rabla Plus.

EQC are o automomie cuprinsă între 374 km și 416 km (WLTP).

Compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) și fabrica Mercedes din Bremenn vor începe anul acesta producția EQC pentru piața locală din China. Bateriile sunt păstrate în proximitatea liniei de producție iar apoi sunt livrate la cerere prin intermediul unor sisteme de transport autonome.

Mercedes-Benz va investi în total peste un milliard de euro în producția de baterii, plănuind deschiderea de noi fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Untertürkheim (Germania) și câte o fabrică în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda).

EQC 400 4MATIC are un sistem inovator de infotainment (MBUX- Mercedes-Benz User Experience) , sisteme noi de asistență la condus și un sistem de tracțiune intelligent.

Sistemul inteligent de asistență este un alt punct forte al SUV-ului. Are cinci programe diferite de conducere și cinci niveluri de recuperare a energiei, care pot fi adaptate în funcție de viteza și traseul automobilului.

Pachetul Driving Assistance care ajută șoferul să evite situațiile periculoase prin emiterea de avertizări în timp util este disponibil și în România pentru EQC la prețul de 1.499 de euro, TVA inclus.

EQC poate fi încărcat la orice priză domestică, dar prin comparație cu prizele clasice, Mercedes-Benz Wallbox Home permite încărcarea mai rapidă a tuturor autovehiculelor Mercedes-Benz electrice și plug-in hybrid. Mercedes-Benz Wallbox Home este o stație de încărcare care permite încărcarea convenabilă în siguranța casei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: