Stiri Tech

Cum arata x-Watch, ceasul inteligent lansat de Evolio (Galerie foto)

23 sept. 2015 2 min

Cum arata x-Watch, ceasul inteligent lansat de Evolio (Galerie foto)

Reading Time: 2 minute

Evolio are in plan sa vanda pana la sfarsitul acestui an 2.000 de unitati x-Watch, primul ceas inteligent din portofoliul unui brand romanesc, a declarat Liviu Nistoran, CEO si fondator al companiei.

„Piata de dispozitive wearables din Romania o estimam la 5 milioane de euro in 2015, urmand ca anul viitor aceasta sa se dubleze. Vizam 15% din piata de smartwatch-uri din Romania in 2016, prin vanzarea a 10.000 de unitati”, a spus Nistoran.

Ceasul inteligent lansat de Evolio are un display IPS de 1,22 inci FQVGA la rezolutie de 240×204 pixeli si poate fi folosit atat pentru convorbiri telefonice cat si pentru transmiterea de mesaje text predefinite, prin imperecherea cu un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS. Ceasul are un sistem de operare LinkIt, dezvoltat de Mediatek.

x-Watch are un diametru de 46,5 mm si o greutate de 50 grame, avand o bateriei de 200 mAh care ii confera o autonomie de 2 pana la 5 zile. Gadgetul dispune de senzori pentru masurarea pulsului, masurarea pasilor si a caloriilor consumate, reminder de sedentarism si monitor pentru calitatea somnului, dar si de functie antifurt, avertizandu-te cand te-ai departat cu mai mult de 15 m de smartphone-ul cu care este conectat.

Pretul recomandat de vanzare este de 399 de lei, x-Watch urmand sa fie disponibil la livrari dupa 15 octombrie, dar pe 1 octombrie va exista o perioada de vanzari flash, dispozitivul putand fi achizitionat la precomanda cu 249 de lei.

Evolio estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, vizand pentru 2016 aproape o dublare a acesteia, pana la 16 milioane de euro. Compania detine in prezent, potrivit propriilor declaratii, circa 2% din piata locala de smartphone-uri, urmand sa ajunga la 3% la finele anului, dar vizeaza pentru anul viitor o cota de 4-5%. Smartphone-urile reprezinta circa 80% din vanzarile companiei in acest an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: