Stiri

Cum avansează lucrările la Autostrada A1, tronsonul Sibiu – Pitești

1 mart. 2021 < 1 min

Cum avansează lucrările la Autostrada A1, tronsonul Sibiu – Pitești

Reading Time: < 1 minut

Lucrările la Autostrada A1 merg în ritm susținut. Cel puțin pe cea mai ușoară porțiune a autostrăzii, în secțiunea Sibiu – Boița. Acolo lucrează constructorul austriac Porr, iar stadiul lucrărilor ar putea ajunge la 65 – 70%. Se lucrează la viaducte și piloni. Din imaginile surprinse cu drona se vede cum pe toată întinderea șantierului se desfășoară lucrări.

„Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susținut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta sa ajungă la 65% – 70%. Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023 dar unii membri API pariază pe a doua jumatate a anului 2022. În orice caz le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor, și urmărim cu atentie și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, apreciază Asociația Pro Infrastructura.

Se lucrează pe tot șantierul Autostrăzii A1

Din imaginile publicate se observă cum aproape pe întreg tronsonul constructorul este mobilizat, dar atenția maximă este acordată structurilor și operelor de artă de pe traseu, în special la ridicarea „picioarelor” celui mai spectaculos viaduct de pe traseu – viaductul Tălmăcel.

La acest viaduct, de circa 650 de metri lungime, constructorul lucrează, cu ajutorul unui cofraj cățărător, la înălțarea pilelor ce vor ajunge la 30 de metri înălțime deasupra solului.

Lucrările contractate în 2019 cu firma Porr pentru circa 127 de milioane de euro au început efectiv în aprilie 2020 (ordinul de începere a venit în 30 martie), după ce a trecut perioada de proiectare. Termenul de execuție este de 3 ani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: