Stiri Tech

Zitec s-a calificat la EuroCloud 2015

5 aug. 2015 < 1 min

Zitec s-a calificat la EuroCloud 2015

Reading Time: < 1 minut

Zitec, unul dintre principalii producatori romani de aplicatii online, a fost desemnat furnizorul local cu cea mai buna metodologie de migrare spre cloud-computing, serviciul asigurat de Zitec, castigator la categoria „Best Cloud Transformation methods” in cadrul competitiei organizate de EuroCloud Romania. Mai mult, compania s-a calificat in continuare la competitia EuroCloud 2015.

„Premiul pentru categoria „Best Cloud Transformation methods” ne onoreaza si vine ca o confirmare pentru numeroasele proiecte de cloud-computing derulate de noi cu succes, atat migrari ale unor solutii existente, cat si dezvoltare de solutii noi. Am reusit sa livram cu succes astfel de proiecte atat pentru produse open-source, cat si produse proprietare, pentru firme mici si mijlocii, dar si pentru corporatii. Tin sa multumesc in primul rand echipei Zitec pentru implicare si profesionalism, clientilor si partenerilor nostri precum si tuturor celor implicati in fenomenul EuroCloud”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec.

Printre cele mai interesante proiecte in cloud livrate de Zitec pe plan local se numara organizarea evenimentului Black-Friday pentru compania Flanco pe platforma Microsoft Azure, implementarea unui program pilot pentru una dintre companiile de top din domeniul energiei, migrarea sistemelor de gestiunea afacerii pentru Paravion.ro sau realizarea integrala a platformei VideoPublishing.com pe infrastructura Amazon AWS. In ceea ce priveste interesul companiilor locale, companiile din retail sunt cele mai mari consumatoare de cloud, la polul opus regasindu-se companiile din domenii puternic reglementate, precum cel farmaceutic, financiar, utilitati, insa si in randul acestora a inceput sa existe interes pentru migrarea aplicatiilor in cloud.

In continuare, Zitec va participa in etapa europeana a competitiei EuroCloud, serviciile de migrare in cloud oferite de Zitec fiind evaluate de catre un juriu independent, delegat de catre tarile EuroCloud. In plus, in perioada 7-8 octombrie, Zitec va participa la Congresul EuroCloud Europa, care va avea loc in Barcelona.

Foto: Alexandru Lapusan

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: