Stiri Tech

Cum ne ferim de atacurile cibernetice pe mobil

12 aug. 2015 < 1 min

Cum ne ferim de atacurile cibernetice pe mobil

Reading Time: < 1 minut

Smartphone-ul este din ce in ce mai expus la riscuri de securitate. Avand in vedere ca o parte semnificativa din activitatile noastre sunt inregistrate in acest device, pierderea datelor poate fi considerata o tragedie. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm ofera cateva sfaturi pentru cei care suspecteaza ca li s-a umblat in telefon.

  1. Cea mai importanta masura este sa inchideti conexiunile mai putin securizate, cum sunt Bluetooth, NFC sau Wireless, cea mai securizata fiind conexiunea de date de la operator.
  2. Apoi este necesar sa dezinstalati toate aplicatiile instalate din afara Google Play si sa verificati daca optiunea de instalare a aplicatiilor din surse necunoscute este debifata.
  3. Specialistii recomanda si salvarea datelor importante.

”Daca utilizatorii au certitudinea ca li s-a umblat in telefon, si aici nu ne referim la service, le recomandam ca, dupa ce si-au salvat datele importante de pe telefon, sa il reseteze la setarile din fabrica. Astfel, orice virus, troian sau orice alta metoda prin care se putea umbla in telefonul acestora va fi stearsa”, subliniaza Cosmin Dascalu – ThePhoneGeeks.

Totusi, furtul de date sau de informatii personale din telefonul mobil poate fi prevenit. Producatorii de antivirus consacrati pe piata PC-urilor au disponibile si pentru dispozitivele mobile aplicatii pentru securitatea telefonului.

”Aplicatii precum Avira Antivirus Security, Mobile Security & Antivirus de la AVAST sau altele sunt ideale pentru protectia detinatorilor de dispozitive de acest gen. Aceste aplicatii in general au inclusiv un modul integrat de blocare si gasire a telefonului prin GPS in caz de furt sau pierdere”, conchide Cosmin Dascalu.

Foto: Dreamstime

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: