BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Cum pot fi ajutați cei care nu se pot deplasa pe durata pandemiei

23 mart. 2020 < 1 min

Cum pot fi ajutați cei care nu se pot deplasa pe durata pandemiei

Reading Time: < 1 minut

Geeks for Democracy a lansat ”Cumpărături la ușa ta”, o inițiativă în sprijinul persoanelor vârstnice sau nedeplasabile în această perioadă. Începând din data de 23 martie, serviciul este disponibil la numărul de telefon 0727 03 03 03, în București și județul Ilfov, și este gratuit, dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă.

20 de voluntari preiau apelurile între orele 8:00 și 21:00 și 10 echipe de livrare vor distribui cumpărăturile. Ei sunt primele echipe din rândul celor peste 200 de voluntari care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar. Se pot comanda cel mult 2 pachete și maximum 5 articole suplimentare – articole de igienă, mâncare pentru animale sau cafea.

Operatorul care preia solicitarea va cere date personale (nume, adresă de livrare și număr de telefon de contact) care vor fi folosite pentru a face livrarea posibilă.

Plata pentru pachete se face la livrare, banii se pun într-un plic sigilat. În unele cazuri, se poate plăti și prin Revolut.

În magazin și la livrare volutarii poartă mască și mănuși, asigurate de Geeks for Democracy, și nu au contact direct cu beneficiarii.

Inițiativa este sprijinită de Fundația Vodafone care a pus la dispoziție centrala telefonică și echipamentele de comunicare și de Veranda Mall. 

Inițiativa are în continuare nevoie de volutari pentru call-center și de volutari pentru livrare (cei care cumpără și livrează produsele trebuie să aibă mașină și permis, înscrieri pentru acest tip de voluntariar se pot face aici. Dacă ai un telefon pe care nu-l mai folosești sau crezi că poți ajuta Geeks for Democracy, scrie aici. Donații se pot face aici

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: