Finanțe Stiri

Darea in plata transforma creditul ipotecar in leasing

10/02/2016 < 1 min read

Darea in plata transforma creditul ipotecar in leasing

Reading Time: < 1 minut

Bancile vor fi nevoite sa scoata pe piata un nou produs asemanator celui de leasing imobiliar, in cazul in care apare legea privind darea in plata, a declarat presedintele executiv al UniCredit Bank, Rasvan Radu, intr-o conferinta de presa.

„In cazul in care apare legea darii in plata, toate bancile vor fi nevoite sa inventeze sau sa scoata un nou produs care este foarte asemanator celui de leasing. Eu nu fac estimari privind ce vor face alte banci, dar uitati-va cum arata un produs de leasing imobiliar si veti intelege cam care vor fi sau in ce zona se vor situa urmatoarele conditii de accesare a unui credit de acest gen”, a spus Rasvan Radu.

Potrivit acestuia, legea darii in plata ar putea fi aplicata pentru un nou tip de produs, iar in paralel sa se mentina produsul actual de creditare ipotecara, astfel cel care va alege intre cele doua produse va fi clientul.

“Arhitectura noului produs va fi data de legea care apare”, a explicat Rasvan Radu, precizand ca potrivit formei actuale a legii produsul este o finantare pe care, daca nu mai vrei sa o platesti, poti sa o stingi prin returnarea garantiei imobiliare.

„In cazul in care legea nu se aproba pentru stoc, ci pentru viitor, noi chiar am propune sa cream un produs special – un credit special cu dare in plata si sa functioneze pe lânga creditul ipotecar obisnuit, astfel incât clientul sa poata alege: vrei un credit de dare in plata sau vrei un credit ipotecar obisnuit?”, a declarat Rasvan Radu.

Reprezentantul UniCredit a mai spus ca legea defavorizeaza cetateanul care vrea sa acceseze un credit ipotecar.

 

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă