Business Companii Management Stiri

Cum poți obține un loc de muncă în una dintre fabricile FrieslandCampina

24 iun. 2020 < 1 min

Cum poți obține un loc de muncă în una dintre fabricile FrieslandCampina

Reading Time: < 1 minut

Producătorul de lactate FrieslandCampina România, din portofoliul căruia face parte brandul românesc Napolact, lansează primul program de învățământ profesional dual, care vizează formarea elevilor de clasa a VIII-a interesați să deprindă competențe tehnice şi practice în domeniul producției de lactate. După finalizarea acestui program, cel mai bun elev va primi o bursă la o facultate de profil și un loc de muncă în cadrul companiei. De asemenea, toți absolvenții școlii duale care optează pentru studii superioare de specialitate, pot accesa programe de dezvoltare profesională plătite de FrieslandCampina România și un loc de muncă în companie.

Cui se adresează Școala Duală FrieslandCampina?

Aceasta se adresează elevilor înscriși la școli profesionale de stat, interesați de o specializare de Tehnician Mentenanță sau Operator Producție. Elevii vor beneficia atât de o bursă de stat, cât și de o bursă privată, urmând să facă stagii de practică în mediul real de muncă oferit de fabricile Napolact din Cluj și Mureș, după un algoritm specific sistemului de învățamânt dual. Ponderea orelor de pregătire practică și teoretică în fiecare an de studiu sunt: 80% ore de teorie și 20% ore de practică, în anul I; 50% ore de teorie și 50% ore de practică, în anul II; 45% ore de teorie și 55% ore de practică în al treilea an de studiu. Printre beneficiile oferite elevilor sunt transportul gratuit, în funcție de un plafon stabilit intern, și analize medicale gratuite.

“Ne propunem să formăm o nouă generație de profesioniști motivați să urmeze o carieră tehnică într-o industrie stabilă”, declară Alexandra David, Director Resurse Umane FrieslandCampina România. 

Sistemul de învățământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit și este susținut de Ministerul Educației Naționale.

Tinerii interesați să se înscrie în program pot obține informații de aici, unde pot și vizita virtual fabrica din Baciu (jud. Cluj). 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: