Marketing Stiri Tech

Cum să faci podcasting ca la carte – ebook gratuit

27 iul. 2018 2 min

Cum să faci podcasting ca la carte – ebook gratuit

Reading Time: 2 minute

Conținutul audio devine tot mai popular, fiindcă nu necesită 100% atenție ca să poată fi ascultat, în comparație cu textul, fotografiile și videoclipurile. Iar podcastul este unul dintre puținele tipuri de conținut audio care poate fi produs, publicat și promovat în cel mai simplu mod.

„Timpul este cea mai prețioasă resursă pe care umanitatea o are azi, iar acest lucru este o provocare foarte mare pentru creatorii de conținut. Cum să adune audiența în jurul conținutului, să le consume contentul și să nu simtă că au pierdut vremea?”, spune Robert Katai, Visual Marketer & Content Strategist la Bannersnack, care realizează „Podcastu’ lui Katai„. Acesta adaugă că, în timp ce textul și conținutul video îți cer timp dedicat pentru a le consuma, podcastul te lasă să faci și alte lucruri în timp ce îți pui căștile – faci curățenie, cumpărături, lucrezi, sport, conduci mașina etc.

Prin urmare, oameni de marketing din companii, ba chiar și creatorii de conținut (bloggeri, vloggeri) se gândesc să lanseze o emisiune de podcast, dacă nu au făcut-o deja. Avantajele intrării în zona de podcast sunt date de faptul că piața este încă neaglomerată, acest tip de conținut este în trend și este singurul tip de content care se poate consuma pasiv. Mai multe despre podcasting și valoarea în voce puteți citi în acest articol.

Pornind de la experiența proprie și sintetizând informații relevante din domeniu, Robert Katai a lansat e ebook gratuit despre podcast. „Azi oricine poate să-și aibă propria emisiune de radio online, pentru că internetul a oferit posibilitatea de a crea un tip de conținut și disponibilitatea de a fi promovat într-un cadru în care nu se putea acum 20 de ani”, spune Robert.

Ce vei găsi în Ebooku’ despre podcast?

  • Avantajele conținutului audio
  • Ce este un podcast?
  • Lansarea unui podcast – experiment personal
  • Cum să faci brandingul unui podcast
  • Checklist cu ce ai nevoie pentru un podcast
  • Resurse și alte informații

Ebooku’ despre podcast” poate fi descărcat gratuit aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: