BizRemote by certSIGN Management Stiri

80% dintre angajați nu se așteaptă la prime de Paște

15 apr. 2020 < 1 min

80% dintre angajați nu se așteaptă la prime de Paște

Reading Time: < 1 minut

Marea majoritate a angajaților români (80%) nu se așteaptă să primească prime de Paște, cei mai mulți dintre aceștia au tăiat de pe lista achizițiilor hainele, vacanțele și electrocasnicele

Dacă 80% dintre români nu se așteaptă să primească o primă de Paște din partea angajatorilor, la polul opus, trei procente dintre angajați sunt siguri că vor primi și anul acesta o primă, după cum arată rezultatele unui studiu realizat de portalul de recrutare Best Jobs. Tot sondajul mai arată că doar 5% dintre respondenți cred că este posibil ca angajatorul să îi recompenseze cu un bonus de sărbători.

În același timp, conform aceluiași sondaj, criza actuală va produce efecte și în ceea ce privește cheltuielile legate de sărbătorile pascale pentru circa 69% dintre respondenți. Aproape 80% dintre aceștia vor renunța în acest an la cheltuielile cu haine noi și cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paște vor fi, în medie, cu 30% mai mici.

Presiunea financiară pusă de actuala criză epidemiologică i-a făcut pe aproape 71% dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs să amâne, în ultima lună, toate achizițiile mai costisitoare.

Cei mai mulți au tăiat de pe lista achizițiilor hainele (54%), vacanțele (50%) și electrocasnicele (43%), dar angajații români au renunțat să cumpere și mobilă (25%) și au pus pe lista de așteptare și planurile de achiziție a unei case (12%) sau a unei mașini (16%).

Totodată, unii dintre angajații români (aproape 5%), care locuiesc cu chirie, au reușit să-și negocieze valoarea sau plata chiriei, în timp ce aproape un sfert au considerat că nu este nevoie să poarte astfel de discuții cu proprietarii.

Foto: © Bruno Bustabad | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: