Chiar dacă acum stau acasă, unii dintre cei mai buni barmani din România au conceput o serie de rețete de cocktailuri pe care le puteți reproduce ușor cu ce aveți prin casă.
Rețetă de Adina Ion
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu căpșuni și cu piper.
Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.
Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu căpșuni.
Rețetă de Andrei Sorin Flenchia,
Toulouse Café Brasserie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.
Rețetă de Ciprian Ștefan,
Barissimo Cocktail Bar, Constanța
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lămâie.
Rețetă de Mihai Pop
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață
și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un
pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.
Rețetă de Silviu Popa,
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele
într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.
Rețetă de David Ștefan Codrea
Sisters Café, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun 100 ml de frișcă într‑un borcan gol. Se agită bine cu capacul pus pentru a aera frișca. Apoi se pune cafea preparată într-un pahar alături de Jameson Original și miere.
Se omogenizează bine și se toarnă ușor deasupra aproximativ 30 ml de frișcă formând astfel
un strat plutitor.
Rețetă de Claudiu Drașovean
The Box, Sibiu
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.
Rețetă de Paul Ilie
Aftăr Stube, Brașov
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță si apoi se decorează
cu o felie de lime.
Rețetă de Claudiu Szabo
Chios, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează și se decorează cu o felie de lime.
Rețetă de Adina Ion,
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se infuzează ceai de merișoare și căpșuni în apă caldă. Într-o cană se toarnă Lillet Rose și se pune peste ceai. Se pregătește un bol cu zmeura amestecată cu miere care se servește alături de băutură.
Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.
Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de grapefruit.
Rețetă de Silviu Bălășescu
Jaxx American Restaurant, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime și se parfumează băutura cu coaja de la un lime.
Rețetă de Horea Galoș
The London, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o cireașă din compot.
Rețetă de Vlăduț-Lucian Chirițoiu
Barissimo Cocktail Bar, Constanța
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.
Rețetă de Silviu Popa
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează cu o linguriță și se savurează fără garniș.
Rețetă de Diego Pandelea
Decadence Restaurant, București
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime, un baton de scorțișoară și o tulpină de busuioc.
Rețetă de Alexandru Giurgiu
Samsara Food House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.
Rețetă de Alexandru Hughiur
Oficiul 1, București
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de portocală.
Rețetă de Ionuț Negrea
Casa Tiff, Cluj-Napoca
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de lămâie.
Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…
Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…
Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…
AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…
SOS Satele Copiilor & Pepco România continuă și anul acesta campania „Ursuleții Faptelor Bune”, cu o colecție specială de ursuleți…