Stiri

Cum va funcționa lista de așteptare pentru persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19

9 feb. 2021 < 1 min

Cum va funcționa lista de așteptare pentru persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19

Reading Time: < 1 minut

În platforma de vaccinare a Guvernului României va exista o lista de așteptare pentru persoanele care vor să se vaccineze. Dar nu se poate face acest lucru din cauza altor factori.
De exemplu atunci când o persoană vrea să se vaccineze și nu sunt vaccinuri disponibile în zona sa, va putea apela la această listă de așteptare. Declarațiile au fost făcute marți de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, în România.

Lista de așteptare pentru persoanele care își fac cont în platformă

„O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane.

Aplicația va notifica și că se deschid centrele noi și acele persoane pot ieși din listă și să se programeze în acele centre, moment în care vor fi șterse din lista de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță nu a precizat însă când vor putea să se programeze la vaccinare persoanele din faza a 3-a a vaccinării. Dar nici când și cum vor fi disponibile dozele de vaccin în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: