Stiri Tech

Cursuri gratuite de programare prin ACADEMY+PLUS

14 dec. 2017 2 min

Cursuri gratuite de programare prin ACADEMY+PLUS

Reading Time: 2 minute

Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS și-a început oficial activitatea la București, în parteneriat cu mediul privat, vizând formarea a 140 de specialiști IT în următoarele 6-9 luni.

Pe lângă programul de formare a cursanților, ACADEMY+PLUS oferă și training-uri corporate angajaților care stăpânesc deja o tehnologie, dar își propun să învețe una nouă. Astfel, programul pune la dispoziția angajaților tehnologii și framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piața din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învățată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

Printre primii parteneri ai ACADEMY+PLUS se numără Societe Generale European Business Services, BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies și Orange. „Companiile ne susțin cu mentori care se implică alături de noi pentru a-i ajuta pe cursanți să fie formați în acord cu cerințele pieței. Spre exemplu, rolul principal al mentorilor este să îi ajute pe aceștia să avanseze cât mai repede și cât mai corect, însă, în același timp, un alt rol este acela de a le prezenta valorile companiilor din care provin, metodologia de lucru sau tipul proiectelor”, spune Daniela Bușcan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS.

ACADEMY+PLUS face parte din rețeaua internațională a École 42 din Paris, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley. În 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o școală de programare gratuită, România fiind prima țară din rețea care a crezut în metoda revoluționară a școlii din Paris. Dintre 198 de cursanți formați la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiți de piață și angajați de companii cu profil IT. Majoritatea cursanților din program au vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cei mai mulți fiind proaspăt absolvenți de BAC și studenți care vor să își crească nivelul de cunoștințe în zona practică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: