Companii Stiri

Dacia a vândut 5 milioane de mașini în 14 ani

5 mart. 2018 < 1 min

Dacia a vândut 5 milioane de mașini în 14 ani

Reading Time: < 1 minut

În cei 14 ani de la lansarea modelului Logan, Dacia a înregistrat vânzări de 5 milioane de vehicule la nivel global, potrivit unui comunicat al companiei.

„Dacia se potrivește perfect noilor tendințe de consum ale clienților care vor ceva mai simplu, dar mai bun. Aceștia aleg bunuri mai rezistente, de calitate, pentru care plătesc un preț corect, fără a sacrifica însă confortul sau estetica. Este o tendință clară în mobilier, transporturi aeriene sau modă, iar Dacia este singurul producător auto care a răspuns acestei nevoi”, spune François Mariotte, directorul global Dacia pentru vânzări și marketing. Gama Dacia cuprinde în prezent șase modele – Sandero, Logan. Logan MCV, Lodgy, Duster și Dokker – față de unul singur în 2004, când s-a lansat Logan.

Anul trecut, vânzările Dacia au totalizat 655.235 de unități, ceea ce reprezintă o creștere de peste 12% față 2016. Peste 610.000 de mașini au fost vândute în afara României, cele mai importante piețe de export fiind Franța, Germania, Italia și Spania. De altfel, anul trecut Dacia a reușit recorduri de vânzări sau de cotă de piață în 25 de țări. De la intrarea pe piața din Marea Britanie în 2013, Dacia a vândut peste 120.000 de unități clienților din Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: