Lifestyle Stiri

DaDa, cea de-a 14 a ediție a Festivalului SoNoRo

20 sept. 2019 2 min

DaDa, cea de-a 14 a ediție a Festivalului SoNoRo

Reading Time: 2 minute

Festivalul SoNoRo se află la cea de-a XIV-a sa ediție, care se va desfășura în perioada 1 – 17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj Napoca. În acest an, festivalul se va numi DaDa și va fi dedicat, după cum îi spune și numele, energiei creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich.

Dadaismul a fost un curent cultural şi artistic nonconformist, care se împotrivea rutinei în viaţă, a tiparelor mentale și artistice, susținând libertatea umană și cea de exprimare, în contextul existenței Primului Război Mondial. Fenomenul a debutat cu sprijinul unui grup de artiști europeni, organizați în jurul scriitorului de origine română Tristian Tzara.

“La cea de-a XIV-a ediție dorim să transformăm Festivalul SoNoRo într-un manifest dadaist, să aducem  energie creatoare în spațiile de concert: Palatul Cotroceni, Sala Radio, Ateneul Român, Aula Universității Babeș-Bolayi sau Banca Națională din Cluj-Napoca. Ne propunem spații noi, în care muzica de cameră va suna neconvențional și poate chiar bizar, dar convingător.

Prin programul ales, vom invita publicul să asculte altfel muzica – mai atent, dar și mai ludic, cu mai mult umor –, vom experimenta în stil dadaist, îmbogățind repertoriul clasic, prin crearea unui colaj muzical autentic și insolit”, a declarat Răzvan Popovici, director executiv, Festivalul SoNoRo.

Concertele din București incluse în abonament

 • Vineri, 1 noiembrie, ora 19:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii – OPENING CONCERT – DA, DAAA!!!;
 • Sâmbată, 2 noiembrie, ora 19:00 – CODES, NUMBERS AND LETTERS;
 • Marți, 5 noiembrie, ora 19:00, Sala Radio – fffffffFFFFFForte;
 • Miercuri, 6 noiembrie, ora 19:00, Academia de Studii Economice, Aula – SOAP OPERA;
 • Vineri, 8 noiembrie., ora 19:30, Muzeul Național de Artă, Sala Auditorium – FANTASTIC PRAYERS;
 • Sâmbată, 9 noiembrie, Palatul Bragadiru – DaDaTANGO;
 • Duminică, 10 noiembrie, ora 19:00, Ateneul Român, ora 19:00 – RUSSIAN SOIRÉE.

Accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, din 1 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Concertele din Cluj-Napoca incluse în abonament

 • Miercuri, 13 noiembrie, ora 19:00, Banca Națională a României, Sucursala Cluj – CABARET VOLTAIRE;
 • Joi, 14 noiembrie, ora 19:00, Casa Boema – SOAP OPERA;
 • Vineri, 15 noiembrie, ora 19:00, Casa Libertății Religioase – MANUSCRIPTS DON’T BURN;
 • Duminică, 17 noiembrie, ora 19:00, Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum – FINALE: FROM DAWN TILL DUSK.

Accesul la concertul de la Banca Națională a României – Sucursala Cluj, din 13 noiembrie, se face doar pe bază de abonament sau invitație.

Biletele și abonamentele de festival se pot achiziționa de pe site, din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo până la data de 10 octombrie 2019. Prețul biletelor early-bird pentru festivalul din București este de 390 lei, respective 150 leii pentru festivalul din Cluj-Napoca.

După 10 octombrie, abonamentele se  pot achiziționa la prețul de 460 lei pentru concertele din București, respective 200 lei pentru cele din Cluj-Napoca.

Mai multe detalii se regăsesc pe site.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: