Companii Stiri

Daimler investeste inca 300 mil. euro la Sebes

4 apr. 2016 < 1 min

Daimler investeste inca 300 mil. euro la Sebes

Reading Time: < 1 minut

Daimler a lansat la fabrica din Sebes productia cutiei de viteze automate cu noua trepte 9G-TRONIC, dupa o investitie de peste 300 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie.

Extinderea creeaza peste 500 de noi locuri de munca in cadrul Star Assembly, filiala a Daimler in Romania. Noua incinta de productie, pentru care s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri si 5.000 de tone de metal, ocupa o suprafata echivalenta cu circa zece terenuri de fotbal.

„Extinderea productiei de cutii de viteze in Romania reprezinta o completare optima pentru activitatea noastra globala de fabricarea a sistemelor de tractiune, cu sediul principal in Unterturkheim”, a declarat Markus Schafer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru productie si Supply Chain Management.

In prezent, Daimler are peste 1.800 de angajati in cadrul filialelor sale din Romania, Star Transmission si Star Assembly. Star Transmission, infiintata in 2001, produce la Cugir roti dintate, arbori si componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii si sisteme de directie. Tot acolo se afla un centrul de tehnologie si un spatiu de instruire. Star Assembly a fost infiintata in 2013 la Sebes, cand a inceput si productia cutiei de viteze automate cu cinci trepte. In 2014, fabrica a inceput si productia de cutii de viteze cu dublu ambreiaj in sapte trepte.

Cutia de viteze 9G-TRONIC a fost disponibila initial pentru Mercedes E 350 BlueTEC, apoi si la seria Mercedes GLE Coupe. In prezent, toate modelele noii clase E sunt echipate in versiunea de serie cu aceasta cutie de viteze in noua trepte, care in anii urmatori va fi utilizata pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: