Stiri

De ce a fost demis ministrul de finanțe de premierul Florin Cîțu: proiecte întârziate

8 iul. 2021 < 1 min

De ce a fost demis ministrul de finanțe de premierul Florin Cîțu: proiecte întârziate

Reading Time: < 1 minut

Premierul Florin Cîțu, l-a demis joi pe ministrul finanțelor, Alexandru Nazare. Cererea de revocare din funcție a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis și a fost deja semnată. Interimatul funcției va fi asigurat de prim-ministru.

Decizia demiterii ministrului de finanțe a fost anunțată înaintea ședinței de Guvern. Potrivit lui Florin Cîțu la ministerul finanțelor sunt ”proiecte întârziate”, iar acolo va fi trimis și corpul de control al primului ministru.

Alexandru Nazare, anunțat de luni seara că nu va mai face parte din Guvern

Florin Cîțu l-ar fi anunțat încă de luni seara că nu îl mai dorește în echipa sa, dar, potrivit premierului, Alexandru Nazare a refuzat să demisioneze.

”După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor„, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Premierul invocă proiectele întârziate de la Finanțe pentru schimbarea din funcție. ”Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, legate de fonduri europene și evaziune fiscală, acolo avem cele mai întârziate proiecte”, a spus Cîțu.

Prim-ministrul a precizat că a transmis şi propunerea ca el să deţină interimar portofoliul Finanţelor.

”Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost anunțați de marți după-amiaza şi am avut încă o discuție în această dimineață”, a spus Florin Cîţu.

Nazare este al doilea ministru din Guvernul Cîțu care își pierde funcția, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: