Finanțe Stiri

Deductibilitatea pentru asigurarile private de sanatate urca la 400 de euro2 min

25/06/2015 1 min read

author:

Deductibilitatea pentru asigurarile private de sanatate urca la 400 de euro2 min

Reading Time: 1 minut

Noul Cod Fiscal prevede ridicarea plafonului de deductibilitate acordat pentru asigurarile private de sanatate, de la 250 euro, la 400 euro pe an/persoana. Facilitatea fiscala a fost extinsa si pentru primele platite individual, nu doar pentru cele susținute de catre angajator. Astfel, deductibilitațile pentru asigurarile private de sanatate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat si angajator) de 800 de euro pe an/persoana.

Efectele pozitive ale dezvoltarii implicite a segmentului asigurarilor private de sanatate vor fi multiple: cheltuielile acoperite de polița de sanatate vor fi suportate de asigurator, degrevând astfel sistemul național de asigurari de sanatate, arata UNSAR – Uniunea Naţionala a Societaţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, vor fi stimulate investițiile în sectorul de sanatate din Romania, contribuind la dezvoltarea calitativa a serviciilor si, totodata, la retenția în sistemul național a medicilor români.

UNSAR militeaza de mai mulți ani pentru cresterea plafonului de deductibilitate atât pentru asigurarile private de sanatate, cât si pentru cele de viața.

Asociatia asiguratorilor arata ca o buna parte din discuțiile si consultarile constructive purtate, in principal, cu Ministerul Finanțelor Publice au avut la baza un studiu demarat de UNSAR ce cuprinde o analiza si recomandari pentru dezvoltarea pieței precum si o proiecție a impactului bugetar ca urmare a aplicarii masurilor propuse. Totodata, UNSAR a avut sprijinul Ministerului Sanatații, care a înțeles beneficiile pe care le pot aduce asigurarile private de sanatate pentru sistemul sanitar românesc si a susținut masurile de stimulare fiscala.

Aceasta masura reprezinta un prim pas catre impulsionarea dezvoltarii pieței asigurarilor private de sanatate, considera UNSAR. Insa, numai printr-o reasezare a sistemului sanitar, prin crearea cadrului legislativ specific asigurarilor private de sanatate si prin cresterea gradului de informare a cetațenilor se va realiza adevaratul potențial al asigurarilor private de sanatate, se mai arata in comunicat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE