Stiri

Depozit engross și, în premieră, flori din Japonia

15 dec. 2016 2 min

Depozit engross și, în premieră, flori din Japonia

Reading Time: 2 minute

Grupul Floria, care operează florăria online Floria.ro, divizia corporate și rețeaua de florării Floria în Stradă, a deschis primul său depozit engros de flori, în urma unei investiții de peste 100.000 de euro.

Noul depozit de plante și flori va deservi diviziile Grupului Floria, precum și revânzători din domeniu: ateliere de creație floristică, florării și designeri floriști, organizatori de evenimente și săli pentru evenimente. În paralel cu deschiderea depozitului, Floria lansează și un magazin online B2B dedicat floriștilor, pentru achiziții de flori în regim engros. Clienții depozitului primesc la semnarea contractului și date de acces în platforma webshop, din care pot alege florile rapid, acestea urmând să le fie livrate direct la florărie sau atelier.

”Webshop-ul pentru floriști este un concept foarte popular în Olanda și alte țări cu tradiție în floristică, dar deloc folosit la noi. Avem însă încredere că și floriștii din România vor adopta aceasta modalitate simplă și intuitivă de a comanda florile online, așa cum și clienții finali au făcut-o cu buchetele online”, a declarat Andreea Uceanu, Director General, Divizie Floria Offline.

”Deschiderea depozitului este primul pas al Grupului Floria către vânzările engros, o zonă de business pe care intenționăm să o dezvoltăm. În primul rând, am vrut să creștem standardul în ceea ce privește modul de stocare a florilor, astfel încât să arătam că dacă florile sunt păstrate corect, acestea rezistă mai mult și au o prospețime îndelungată. Apoi, am vrut să arătăm o dată în plus că se poate face business la alb în tot ceea ce reprezintă vânzare de flori, cu totul facturat, taxele plătite și preturi corecte”, a adăugat Andreea Uceanu.

Premieră: flori importate direct din Japonia

Florile disponibile în depozitul Floria sunt importate din Olanda, Columbia, Kenia și Ecuador. În plus, echipa Floria a încheiat contracte cu exportatori din Japonia, astfel încât în depozitul Floria vor fi aduse și flori importate direct din Japonia, ceea ce reprezintă o premiera și o noutate pe piața din România.

”Suntem primii jucători din piața de floristică din România care au stabilit contacte de afaceri serioase cu exportatori din Japonia, care ne permit să importăm direct flori originare din această țară. Vorbim despre flori foarte deosebite, care nu se găsesc în România în prezent, dar care vor fi disponibile în Depozitul Floria. Pentru început acestea vor fi disponibile la comandă, însă în funcție de reacția publicului român intenționăm să aducem permanent în stoc astfel de flori speciale ”, declară Andreea Uceanu.

Depozitul are o suprafață de 330 mp și este situat pe Șoseaua Viilor nr. 14, iar investiția ar urma să fie recuperată în următorii 3 ani. Depozitul găzduiește în condiții optime de stocare peste 15.000 fire de flori și 1500 plante.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: