Stiri

Se poate prelungi anul școlar? Explicațiile vin de la ministrul educației

7 apr. 2021 < 1 min

Se poate prelungi anul școlar? Explicațiile vin de la ministrul educației

Reading Time: < 1 minut

Anul școlar s-ar putea prelungi dacă elevii, părinții și profesorii sunt de acord. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că va susține o astfel de propunere.

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Oganizațiile elevilor cer un numar de zile de școală într-un an calendaristic

Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Vacanța de primăvară este mare

Vacanța de primăvară s-a modificat în acest an și este mai lungă. A început pe 12 aprilie și se termină în 4 mai. Însă elevii din clasele terminale vor învăța online în perioada 12 – 29 aprilie ca să se pregătească mai bine de examene. Anul școlar 2020 – 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: