Lifestyle

Descoperă Brazilia

24 apr. 2018 4 min

Descoperă Brazilia

Reading Time: 4 minute
Foto: © Celso Pupo Rodrigues – Dreamstime.com

Nu credeam că o să-mi placă atât de mult, dar Rio de Janeiro și Brazilia au intrat pe lista destinațiilor mele preferate de vacanță după sejurul acolo și am deja în plan să văd și Sao Paolo și Salvador de Bahia.

Brazilia este un adevărat magnet. Din filme, documentare sau cărți, tot ce citești este fascinant. M-a atras mereu, dar am tot amânat călătoria pentru că majoritatea informațiilor subliniau cât este de periculos.

Când prinzi microbul călătoriilor însă, începi să vezi lucrurile mai clar. Să înțelegi că nu tot ce se scrie este la fel în realitate și mă bucur că am avut curajul să iau decizia să merg în Brazilia, pentru că am descoperit o țară plină de culoare și zâmbete, iar Rio este un oraș exotic, care ne-a cucerit din primele zile și în care am avut una dintre cele mai frumoase vacanțe din ultimii ani!

Este periculoasă Brazilia?

Ca orice altă țară. Ca orice altă mare metropolă, cum bine mi-a spus un ghid: „atât timp cât nu mergi în cartierele sarace, n-ai nicio problema!”. Și, dacă, în primele zile, recunosc, am stat cu grijă privind cu atenție în jur și mirându-mă că toate clădirile au garduri în jurul intrărilor, după alte câteva zile am prins curaj și am bătut la pas cele mai importante cartiere și plaje și pot să spun că n-am simțit nicio clipă că suntem în pericol sau că ceva este în neregulă. Din contră, faptul că gardurile sunt toate la fel m-a dus cu gândul la bordurile din București!

De ce Rio?

Foto: © Marchello74 – Dreamstime.com

Vremea este perfectă. Oamenii prietenoși și zâmbitori. Toată lumea este relaxată și chiar ultra estival îmbrăcată, iar starea de vacanță pe care o ai de când pui piciorul în aeroport te cucerește. Este țara celui mai mare carnaval din lume, celebră pentru plajele Ipanema, Copacabana și Leblon, pentru munții care țâșnesc din valuri, cu forme senzaționale și cea mai spectaculoasă vegetație, pentru samba, muzica sa unica, pentru statuia lui Cristo Redentor – una dintre noile minuni ale lumii, sau pentru stadionul Maracana și muntele Sugarloaf.

Mâncarea este bună oriunde alegi să mănânci. Pe stradă, pe plajă, la restaurantele din colț sau la cele recomandate, totul e bun, iar prețurile sunt ca la noi. Cocktailurile sunt și ele foarte bune, oriunde le bei și, da, pot să spun, au cea mai bună caipirinha din lume. Iar limba portugheză este o adevărată melodie!

Cum ajungi în Brazilia

Eu aleg rutele cu cele mai bune legături între zboruri și recomand cursele de linie, pentru că ai confortul necesar unui zbor de patru ore și jumătate, din București până la Lisabona, urmat de un alt zbor de 9 ore până la Rio.

Pentru vacanța în Brazilia, am ales Tap Air Portugal, linia aeriană desemnată de World Travel Awards lider pentru America de Sud, cu cele mai multe destinații în Brazilia, în peste 30 de orașe. Zilnic există zboruri și legături către Rio, cu plecare din București, prin Lisabona, unde aeroportul ne-a încântat, fiind practic în oraș, cu acces ușor către centru și principalele atracții turistice, de care am profitat din plin și noi în timpul escalei.

Viză pentru Brazilia

Romanii nu au nevoie de viză pentru Brazilia și poți să stai maxim 3 luni pe teritoriul brazilian fără alte documente.

Vremea în Rio

Temperatura în Rio este moderată tot timpul anului, între 27 și 31 de grade ziua și 17-23 de grade noaptea. Nu există, așadar, o perioadă nerecomandată pentru a vizita Rio. Totuși, pentru exactitate, în Brazilia vara ține din decembrie până în martie.

Unde să stai

Internetul și agențiile de turism specializate pe Brazilia sunt de mare ajutor. Găsești orice gen de cazare dorești, de la ieftin la scump. Gusturile nu se discută, normal. Am ales cazarea prin agenția Level Tour și am stat în Copacabana, într-un hotel chiar peste stradă de plajă.

Internetul în Brazilia

Este OK internetul în Rio, iar viteza este rezonabilă. În plus, ai Wi-Fi în toate restaurantele și hotelurile.

Banii în Brazilia

Moneda națională este Realul și ai bancomate la tot pasul, iar Visa și Mastercard sunt acceptate peste tot. Acesta este motivul pentru care n-am folosit serviciile caselor de schimb valutar.

O recomandare

Pe lângă statuia lui Cristo Redentor, pe lângă samba, toate zonele pietonale pline de terase, baruri, galerii de artă și restaurante, pe langa cele mai colorate graffiti, recomand călduros Museum of Tomorrow. Mi-a rămas la suflet, așa cum mi-a rămas Rio. O experiență exotică, cu peisaje de vis și oameni veseli, care, chiar dacă nu știu engleza, știu să înțeleagă exact ce vrei și te cuceresc pur și simplu. Descoperă Brazilia. Indrazneste!

Călătoria în Brazilia a fost susținută TAP Portugal, compania aeriană europeană lider pentru America de Sud, conform World Travel Awards 2017. TAP Portugal are de altfel cele mai multe zboruri către Brazilia, în 10 orașe: Belem, Belo Horizonte, Brasilia, Fortaleza, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador de Bahia și Sao Paulo.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: