Companii Stiri

Design dentar personalizat

31 mart. 2016 3 min

Design dentar personalizat

Reading Time: 3 minute

IDENTIS_GiuseppeRomeoClinica Stomatologica Identis a semnat un parteneriat international cu Giuseppe Romeo, unul dintre tehnicienii de top din lume, pentru realizarea de lucrari dentare personalizate in functie de fizionomia pacientului.

Giuseppe Romeo, care are in Torino un Centru de Design Dentar unde a dezvoltat un sistem revolutionar de personalizare a fetetelor si coroanelor, va realiza lucrarile dentare ale pacientilor Clinicii Stomatologice Identis.

 “Fiind vorba despre un sistem revolutionar in tehnica dentara mondiala, in baza parteneriatului incheiat de noi, toti pacientii din Romania, care altfel ar fi cautat tratamente similare in strainatate, vor avea un motiv in plus sa vina la Clinica Stomatologica Identis, pentru a diminua costurile de deplasare si realizare, care ar fi cu mult mai mari”, a declarat Anita Visan, asociat si medic dentist-implantologie in cadrul Clinicii Identis, intr-o conferinta de presa.

Anita Visan a aratat ca Identis este una dintre putinele clinici din Romania care utilizeaza, de peste 8 ani, procedeul BriteSmile pentru albire profesionala. Acoperirea dintilor cu fatete ceramice foarte subtiri este cea mai potrivita metoda de tratament in rezolvarea discoloratiilor dentare, a fisurilor de smalt, a dintilor usor strambi si a spatiilor prea mari dintre acestia.

Giuseppe Romeo a explicat ca sistemul dezvoltat in cadrul Centrului de Design Dentar din Torino permite medicilor dentisti si tehnicienilor dentari sa mearga dincolo de standarde in ceea ce priveste reabilitarea estetica.

„Faptul ca noi personalizam fetetele si coroanele in functie de fizionomia pacientului este un aspect extrem de important si inovativ. Principiul de baza al acestui sistem este segmentarea si recombinarea a doua sau chiar toate cele trei zone de baza ale dintelui”, spune Giuseppe Romeo.

“Prin crearea diferitelor combinatii anatomice, care au la baza forma dintelui, tehnicienii dentari pot proiecta o gama larga de restaurari estetice, prin fabricarea unor fatete sau coroane perfect armonioase. Iar tratamentul detaliat, care implica planificarea si comunicarea atenta dintre medicul dentist si laborator, este esential pentru un rezultat final de succes. Iata de ce am ales sa colaboram in Romania cu Clinica Stomatologica Identis, unde sunt specialistii care lucreaza extrem de atent si precis, la standarde internationale, iar eu sunt convins ca vom reusi impreuna sa implementam cu succes aceste servicii pentru clientii Clinicii Identis”, a subliniat Giuseppe Romeo (foto).

Lucrari custom-made

In ultimii ani, la nivel mondial, s-au facut progrese importante in estetica dentara. Acum se intervine foarte putin asupra dintilor, pentru a obtine un rezultat estetic optim, iar faptul ca personalizarea fetetelor si coroanelor, se poate face in functie de fizionomia pacientului, este un pas extrem de important in acest domeniu. Cum se poate realiza acest lucru de la 2000 km distanta? “Practic, pacientul vine la Identis, iar noi vom realiza un set de poze si amprentele care vor fi trimise rapid, cu DHL, la Torino. In urma analizarii materialelor, la Centrul de Design Dentar se va realiza o prefigurare a fatetelor, respectiv a intregului tratament”, a explicat Anita Visan.

La clinica Identis, pacientul decide ce solutie alege, se iau amprentele definitive, care pleaca rapid spre Torino. Acolo, Giuseppe Romeo va executa lucrarile definitive, care sunt trimise la Identis si se finalizeaza lucrarea.

“Toata aceasta procedura, desi pare mai complicata, se deruleaza in acelasi interval de timp ca si o lucrare realizata in Romania. Iar costurile vor fi similare cu tarifele percepute acum de clinicile premium de pe piata. Diferenta de calitate este insa foarte mare. Ca si analogie, putem lua situatia cand un client alege sa-si cumpere un costum premium si are doua variante. Fie isi cumpara un brand scump si incearca sa-si gasesca marimea potrivita, fie merge la un croitor scump, care ii realizeaza un costum custom-made, potrivit de sus pana jos structurii si conformatiei sale”, a adaugat Anita Visan.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: