Finanțe Stiri

Finanțare verde

6 feb. 2018 2 min

Finanțare verde

Reading Time: 2 minute

Garanti Bank finanțează primul proiect rezidential certificat Green Homes din București, One Herastrau Park.

Garanti Bank susține în mod activ proiectele care încurajează antreprenoriatul românesc, dezvoltarea sustenabilă și respectarea mediului înconjurător, precum și alte inițiative care au un impact pozitiv asupra comunității. Ca dovadă a acestui angajament, Garanti Bank prelungește parteneriatul cu One United Properties, lider pe piața dezvoltatorilor imobiliari din București”, arată banca, într-un comunicat de presă.

Garanti Bank a început colaborarea cu compania imobiliară în 2009, iar de la începutul acestui parteneriat banca a acordat One United Properties împrumuturi în valoare totală de peste 30 de milioane de euro, finanțările fiind utilizate pentru dezvoltarea complexelor rezidențiale sustenabile.

„Ne bucurăm să fim parte din inițiative prin care ne aducem contribuţia la construirea unui viitor mai bun. Mai mult, credem în parteneriate de durată, așa cum este cel pe care l-am dezvoltat de-a lungul timpului cu One United Properties. La începutul colaborării noastre, aceștia erau în faza incipientă de dezvoltare a afacerii, iar acum sunt unul dintre liderii pieței rezidențiale high-end. Am avut încredere în sustenabilitatea proiectelor acestora”, a declarat Bilge Demirer, Commercial & SME Banking Director, Garanti Bank.

„Dincolo de cifre și rezultate financiare, ne bazăm pe o relație solidă, dezvoltată de-a lungul anilor. Încrederea este ceva ce se câștigă în timp și, totodată, unul dintre pilonii de bază în relația cu clienții noștri, ca parte a promisiunii noastre către ei”, a declarat Bilge Demirer, Commercial & SME Banking Director, Garanti Bank.

One Herastrau Park este primul complex rezidențial din București certificat la nivel de excelență „Green Homes”, de către Romanian Green Building Council. Complexul a fost, de asemenea, ales proiectul rezidențial al anului 2017 în Romania, de către Construction and Investment Journal (CIJ), în cadrul Galei CIJ. One United Properties a primit premiul pentru sustenabilitate în cadrul Galei Forbes Green Awards 2017.

La începutul acestui an, Garanti Bank a devenit membră a Asociaţiei Romanian Green Building Council (RoGBC), confirmând angajamentul instituţiei financiare pentru sustenabilitate în domeniul imobiliar din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: