Companii Stiri Tech

Dezvoltatorul român de jocuri Amber fuzionează cu un studio independent din Mexic

20 iul. 2020 2 min

Dezvoltatorul român de jocuri Amber fuzionează cu un studio independent din Mexic

Reading Time: 2 minute

Compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc Amber a fuzionat cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara, pentru a-și consolida extinderea internațională.

Fuziunea întărește prezența Amber în Mexic, după ce compania a deschis un nou sediu în Guadalajara la începutul acestui an. KaraOkulta este un dezvoltator de jocuri și aplicații mobile în care lucrează 15 specialiști și a colaborat cu Amber la sfârșitul anului 2019 la dezvoltarea jocului casual Toy Blitz.

Mihai Pohonțu, CEO al Amber

„Fuziunea consolidează capacitățile de dezvoltare de jocuri originale ale Amber Mexic și reprezintă un pas înainte în strategia noastră de a crea un ecosistem puternic de game development în Guadalajara. Suntem nerăbdători să răspundem oportunităților pe care le vom prelua în noua formulă”, a declarat Mihai Pohonțu, CEO al Amber.

Echipa se va alătura Amber Mexic în hub-ul Ciudad Creativa Digital, din Guadalajara, oraș considerat un Silicon Valley al Mexicului, fiind un pilon important în dezvoltarea de produse media digitale.

„Amber este un partener de business redutabil ce a demonstrat de-a lungul anilor că dorește să devină un nume important pe scena internațională a jocurilor video. Această fuziune va genera o multitudine de oportunități pentru comunitatea locală și va consolida Guadalajara ca un hub important de game development”, a precizat Jorge Suarez, fondatorul KaraOkulta.

Amber a început recrutarea pentru noul studio, dorind să angajeze 100 de specialiști până la sfârșitul anului. Studioul caută specialiști pentru toate disciplinele de dezvoltare, cu focus pe artă, design, game engineering și testare.

Amber, cea mai mare companie independentă de jocuri video din România, a înregistrat o creștere constantă în ultimii trei ani, deschizând două noi birouri (Botoșani și Guadalajara) și fuzionând recent un cu studio local din România, Scorpius Games.

Amber a avut o creștere consistentă a businessului în 2019, ajungând la venituri de aproximativ 13,65 milioane de dolari, și estimează o creștere de peste 30% în acest an. Compania are peste 500 de angajați, iar compania se așteaptă să depășească 600 până la finalul anului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: