Companii Stiri

DHL a lansat un terminal nou la Timisoara

18 dec. 2015 3 min

DHL a lansat un terminal nou la Timisoara

Reading Time: 3 minute

DHL, liderul pietei internationale de curierat expres şi logistica, a inaugurat recent terminalul operational situat in incinta Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara. Investitia vine ca urmare a cresterii volumelor din zona de vest a tarii şi pentru a raspunde mai bine exigentelor clientilor din aceasta parte a tarii.

Noul terminal este cel mai modern sediu operational pe care DHL il are in Romania si il inlocuieste pe cel de la Arad. Are o suprafata de 2.000 mp si este dotat cu 16 porti de incarcare si descarcare si un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct in masinile curierilor. Aceasta inseamna eficientizarea capacitatii de procesare si imbunatatirea timpilor de preluare si livrare pentru clienti, arata compania, intr-un comunicat de presa.

Noul sediu este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X- RAY dual view si respecta cele mai inalte standarde de securitate. De asemenea, locatia este in curs de acreditare TAPA, cel mai inalt nivel de securitate pentru operatiunile cargo. Un avantaj major al relocarii in Aeroportul International din Timisoara este faptul ca infrastructura acestuia este una moderna, care permite operarea avionului cargo dedicat si in conditii meteorologice mai putin favorabile. De asemenea, in perspectiva cresterii volumelor cargo, DHL va putea opera aici o aeronava mai mare, cu o capacitate de transport superioara.

“Prin continuarea planului de investitii DHL demonstreaza inca o data angajamentul sau de a-şi dezvolta semnificativ operatiunile pe piata din Romania. Mediul economic din judetul Timis si din zona de vest a tarii este unul foarte promitator. Vom continua sa investim in Romania, ca parte esentiala a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express Romania.

Noul terminal operational DHL permite ca procesul de sortare a marfii sa se faca imediat dupa sosirea acesteia in aeroport, iar accesul coletelor se face direct catre pista, acestea conducand de asemenea la imbunatatirea timpilor de livrare si preluare pentru expedierile internationale, ceea ce reprezinta un castig semnificativ pentru partenerii DHL din aceasta zona a tarii.

DHL confirma astfel continuarea planului de investitii inceput acum aproape 25 de ani pe piata din Romania, cu precadere a investitiilor operationale demarate in anii trecuti, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima optiune pentru clientii sai atunci cand aceştia işi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres international.

Crestere cu 20% a traficul de marfuri

“Consider ca existenta unui centru logistic pe Aeroportul Timisoara al unei companii precum DHL, liderul pietei internationale de curierat expres si logistica, este extrem de importanta pentru aeroport. Aceasta va avea ca si consecinta directa o crestere semnificativa a atractivitatii economice a zonei de afaceri din jurul Timisoarei si implicit, pozitionarea DHL la aeroportul Timişoara potenteaza cresterea traficului de pasageri”, a declarat Directorul General al Aeroportului International Timisoara, Iulian Daniel Idolu. Acesta a aratat ca estimeaza ca traficul de marfuri va inregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar fata de cresterea de 26% inregistrata in 2015 fata de 2014, ca urmare a operarii companiei DHL la aeroport.

dhltm“Sunt onorat sa particip la deschiderea oficiala a noului centru logistic DHL Express in Timisoara. Timisoara este un oras foarte important pe harta retelei logistice europene a DHL, care deserveste partea de vest a tarii cu servicii de calitate, caracteristice unui lider de piata. Sunt nerabdator sa ne dezvoltam operatiunile din acest oras si imprejurimi si sa oferim in continuare servicii de o calitate excelenta clientilor nostri din aceasta zona, care are un potential de crestere important pentru Europa”, a declarat Roy Hughes, DHL EVP Network Operations Europe.

In ultimii doi ani, DHL a realizat in Romania mai multe investitii operationale: innoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare, care opereaza in toata tara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul Romaniei; operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei centrale si de vest a tarii; inaugurarea anul trecut a terminalului cargo de la Cluj situat acum in incinta aeroportului, si extins anul acesta.

DHL are o experienta de aproape 25 de ani pe piata din Romania, aproape 500 de angajati, opereaza cu 3 aeronave, detine o flota de peste 200 de maşini şi ofera o acoperire de 100% la nivel national, prin aproape 50 de locatii aflate in cele mai importante oraşe de pe intreg teritoriul tarii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: