Stiri Tech

Digi Mobil scade tarifele de roaming în UE în 2021

23 dec. 2020 2 min

Digi Mobil scade tarifele de roaming în UE în 2021

Reading Time: 2 minute

Tarifele Digi Mobil pentru date în spațiul UE și Spațiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21 %, de la 1,4 euro/GB (fără TVA) la 1,1 euro/GB (fără TVA), anunță operatorul mobil.

În același timp, tariful pentru apelurile de voce primite în spațiul european se va diminua de la 0,0079 euro/minut la 0,0076 euro/minut (fără TVA). Tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în țările din SEE și UE vor rămâne nemodificate.

În ceea ce privește tarifele aplicate pentru apelurile și datele mobile efectuate de abonații aflați în Marea Britanie, Brexitul nu va afecta prețurile practicate de Digi Mobil, urmând ca prețurile pentru apeluri internaționale și roaming să rămână la același nivel ca pentru celelalte destinații din SEE și UE, însă doar atât timp cât autoritățile europene sau naționale nu vor face alte recomandări operatorilor de comunicații mobile. Decizia vizează și utilizatorii care vizitează/ tranzitează Gibraltarul.

După adoptarea principiului „Roam it like at home”, Digi Mobil a primit acordul autorității naționale de reglementare în telecomunicații, ANCOM, să aplice o suprataxă de sustentabilitate față de tarifele aplicate la apeluri și date mobile, pe teritoriul României, conform prevederilor europene în vigoare.

Noile condiții tarifare aplicate pentru 12 luni au fost aprobate de ANCOM la 1 iulie 2020, permițând operatorului să recupereze o parte din costurile generate de furnizarea serviciilor de roaming, în conformitate cu poziția sa pe piața europeană și dimensiunea operațiunilor sale în domeniul comunicațiilor electronice mobile. Prin tarifele anunțate de la 1 ianuarie 2021, Digi Mobil va utiliza prețuri mai avantajoase pentru clienți față de plafoanele aprobate de ANCOM, în vara anului 2020.

Pentru apelurile și traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonații vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic/ în roaming. Activarea roaming-ului de voce și date mobile se poate realiza de la distanță din contul de utilizator Digi, pe site-ul DIGI.ro, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: