Companii Stiri

Cât scot europenii din buzunare pentru animalele lor de companie

iul. 1, 2020 2 min

Cât scot europenii din buzunare pentru animalele lor de companie

Reading Time: 2 minute

Peste 195 de milioane de europeni dețin cel puțin un animal de companie. Aceștia au scos din buzunare 8,7 miliarde de euro într-un an pentru accesorii dedicate animalelor de companie și încă 11 miliarde pentru servicii destinate prietenilor lor cu blană.

Un raport realizat de Federația Europeană a Industriei de Petfood (FEDIAF) arată că numărul gospodăriilor care dețin animale de companie a ajuns la 85 de milioane, iar vânzările anuale de hrană pentru animale au urcat, de asemenea la 21 de miliarde de euro.

Dar care sunt animalele preferate de europeni. Marea majoritatea a europenilor care dețin un animal de companie au cel puțin o pisică (peste 106 milioane de posesori de pisici), câini (peste 77 de milioane), păsări (în jur de 51 de milioane), animale mici (28 de milioane de posesori), pești (15,5 milioane) și reptile (peste 9 milioane).

Europenii scot din buzunare 8,7 miliarde de euro pe an pentru accesorii dedicate animalelor de companie și încă 11 miliarde de euro pentru servicii destinate prietenilor lor cu blană.

„Suntem încântați – deși nu suntem surprinși – să citim aceste date pozitive despre animalele de companie. Acestea sunt însoțitori minunați și ne îmbunătățesc viața în atât de multe moduri. Pe lângă faptul că oferă iubire necondiționată și companie, știința a dovedit numeroasele moduri în care animalele de companie oferă beneficii pentru sănătatea noastră. În ultimele luni, ne-am confruntat cu provocări fără precedent pentru sănătatea noastră fizică și psihică. În aceste vremuri grele, 85 de milioane de gospodării europene / 195,5 milioane de oameni au putut fi recunoscători pentru dragostea oferită de animalele de companie” declară Thomas Meyer, Secretarul General al FEDIAF.

Tot potrivit raportului FEDIAF, la nivel european există 132 de producători de hrană pentru animale care au un număr aproximativ de 200 de fabrici unde produc petfood. Toți acești jucători de pe piața de hrană pentru animale angajează în mod direct peste 100.000 de salariați și indirect în jur de 900.000 de oameni.

Foto: © smrm1977 (null) | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: