Business Companii CSR Stiri

Din iulie, doar energie electrică din surse 100% regenerabile în fabricile Zentiva din București

03/08/2020 < 1 min read

Din iulie, doar energie electrică din surse 100% regenerabile în fabricile Zentiva din București

Reading Time: < 1 minut

Începând cu luna iulie a acestui an, ambele fabrici ale grupului Zentiva din București folosesc doar energie produsă cu zero emisii de carbon. Această energie, numită energie verde, este obținută din surse regenerabile, cum sunt cea eoliană, hidro și solară.

Zentiva România a implementat din 2015 și până astăzi peste 75 de proiecte de eficiență energetică care au condus la o scădere a consumului specific de energie pe unitate de produs cu aproximativ 40% față de 2014.

Ce proiecte de eficiență energentică a implementat Zentiva?

  • Iluminarea 100% de tip LED în fabrică și birouri, iluminatul de acest fel nefiind poluant și consumând de 7-8 mai puțin decât un bec cu incandescență.
  • Folosirea convertizoarelor de frecvență care variază turația motoarelor în funcție de sarcină, în vederea reducerii consumului de energie, a sistemelor de recuperare a căldurii pentru sistemele HVAC și optimizarea consumului de aer comprimat.

Aceste proiecte au fost dezvoltate și implementate 100% cu resurse interne, de către angajații din Divizia Industrială.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleswar. Fabrica Zentiva din România funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă