Companii Stiri

Dinamica pe piata vopselelor

22 ian. 2015 2 min

Dinamica pe piata vopselelor

Reading Time: 2 minute

Duraziv a anuntat o cifra de afaceri de aproximativ 80 de milioane de lei in 2014, in crestere cu aproximativ 8% fata de anul precedent.

Foto: Dreamstime

Cea mai dinamica evolutie a fost inregistrata de divizia de vopsele.

In 2014, divizia de vopsele a inregistrat o crestere de 23% fata de 2013, reprezentand in prezent un sfert din veniturile Duraziv. Evolutia s-a datorat, in principal, cresterii numarului de showroom-uri si, implicit, a numarului de masini de colorat la peste 120. In paralel, compania a lansat noua cartela Duraziv ColorPRO, a relansat gama de pigmenti pulbere Duraziv Essenza si a sustinut prezentari de produse pentru meseriasi, in parteneriat cu distribuitori locali si retele de bricolaj.

Segmentul de adezivi a avut in 2014 o evolutie de 14%, detinand o pondere mai mare de o treime din total cifra de afaceri, in crestere fata de anul precedent. Cu o pondere de 40%, segmentul de profile metalice s-a mentinut anul trecut la nivelul celui din 2013.

Marga Carp
Marga Carp, Duraziv

“Anul 2014 a fost anul in care asteptarile constructorilor au fost mai mari decat realitatea pietei. Am resimtit mult mai acut lupta care se duce la nivel de prim pret intre producatori, dar si o stagnare a lucrarilor de termoreabilitare in a doua jumatate a anului si o incetinire a investitiilor private in constructii noi. Suntem optimisti in privinta anului 2015, dar ramanem racordati la piata si continuam sa investim in diviziile care s-au dovedit eficiente”, spune Marga Carp, director de marketing, Duraziv.

Duraziv este o companie cu o experienta de 11 ani pe piata materialelor de constructii, fondata de omul de afaceri Daniel Guzu. Pornita sub denumirea Bau Profil si axata pe productie de profile metalice si accesorii pentru gips carton, afacerea s-a extins in domeniul adezivilor si mortarelor pentru constructii, a vopselor si tencuielilor decorative, oferind astfel sisteme complete de finisaj.

Compania are in prezent peste 180 de angajati.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: