Companii

Distribuitorul IT polonez ABC Data intra pe piata locala

18 feb. 2014 < 1 min

Distribuitorul IT polonez ABC Data intra pe piata locala

Reading Time: < 1 minut

ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrala si de Est, a intrat pe pe piata din Romania  avannd un portofoliu de 36.000 de produse de la peste 200 de producatori. Potrivit oficialilor, compania tinteste intrarea in top 15 distribuitori locali de IT si o cota de piata de 2-5% pana la finele anului, in timp ce planul pentru urmatorii trei ani prevede accederea in top 5 distribuitori de profil, in Romania.

In medie, compania are o cota de 30% pe pietele pe care activeaza de mai multi ani, respectiv Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria. In momentul de fata, ABC Data se concentreaza pe dezvoltarea proiectelor din tarile cu potential ridicat, Romania ?i Germania.

„Pentru a reuși in distribu?ia IT, o companie trebuie sa fie flexibila in structurarea portofoliului sau ?i in extinderea canalelor sale de distribu?ie, iar acesta este modelul de business pe care il urmam cu succes pe toate pietele unde activam”, a declarat Norbert Biedrzycki, CEO si Presedintele Consiliului de Administratie ABC Data. Planurile companiei includ transformarea Romaniei intr-un hub regional, primul pas in acest sens fiind deschiderea unui depozit propriu in Bucuresti in urmatorii ani.

Compania le va pune la dispozitie clientilor platforma business-to-business Interlink, care va fi disponibila si in versiunea romaneasca. ABC Data utilizeaza aceasta platforma in fiecare din cele opt tari in care e prezenta, iar 90% din comenzi sunt generate de acest website B2B.

Sursa foto: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: