Finanțe Stiri

Doar 1 din 5 locuințe este asigurată

4 mart. 2020 < 1 min

Doar 1 din 5 locuințe este asigurată

Reading Time: < 1 minut

La 43 de ani de la cutremurul dezastruos din 1977, doar 1 din 5 locuințe din România  este asigurată.

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 1977, care a lăsat în urma lui aproape 1.600 de vieți pierdute și 35.000 de cămine afectate. Cu toate acestea, la aproape o jumătate de secol de la tragicul eveniment, doar 1 din 5 locuințe este asigurată, deși cutremurul este al doilea risc de care românii sunt îngrijorați când vine vorba de locuințele lor (57%), după incendiu (65%), potrivit studiului ”Percepția românilor față de asigurările de locuințe”, realizat de către IRES pentru UNSAR. În același timp, 7 din 10 români se declară interesați de asigurările de locuințe.

„La nivelul UNSAR, realizăm anual cercetări sociologice și campanii de informare online cu privire la importanța asigurărilor de locuințe. Pentru fiecare dintre noi, asigurarea locuinței și a bunurilor ar trebui să fie o prioritate, iar creșterea gradului de protecție existent în țara noastră trebuie să fie un obiectiv important pentru întreaga societate”, a declarat Adrian Marin, Președintele UNSAR.

La sfârșitul lunii septembrie 2019 erau în vigoare aproximativ 1,5 milioane de asigurări facultative de locuințe și 1,7 milioane de asigurări PAD (asigurarea obligatorie care acoperă riscul de cutremur, inundație sau aluncare de teren în limita a 10.000 EUR sau 20.000 EUR, în funcție de tipul locuinței), potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În România, există aproape 9 milioane de locuințe.

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil, care dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: