CSR Stiri

E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități să participe la școala online

8 mai 2020 < 1 min

E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități să participe la școala online

Reading Time: < 1 minut

E.ON România a decis să doneze laptopuri către elevii ai căror familii, apropiați sau profesori trimit poveștile lor pe pagina de Facebook a companiei, sub formă de mesaje private.

Compania a donat deja primul laptop către Gabriela din localitatea vasluiană Șuletea, al cărei caz s-a viralizat online după ce i-a cerut ajutorul primarului pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate. Pe lângă laptop, E.ON a donat și o tabletă cu acces la internet, pe care să o folosească cei cinci frați ai fetei.

„Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.

„Ne propunem să ajungem la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruim, o dată cu laptopul, o șansă la educație. Astfel, #PunemBineleInLumina, susținem educația și viitorul nostru comun”, se arată într-un comunicat al E.ON România.

Companiile grupului E.ON din distribuție și furnizarea de energie electrică și gaze naturale au contribuit cu 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, după ce a acordat sprijin financiar Spitalului Clinic Județean Mureș pentru achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: