BizRemote by certSIGN

E.ON donează 500.000 de lei pentru dotarea spitalelor

31 mart. 2020 < 1 min

E.ON donează 500.000 de lei pentru dotarea spitalelor

Reading Time: < 1 minut

Companiile grupului E.ON din distribuție și furnizarea de energie electrică și gaze naturale vor contribui cu încă 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19.

Fondurile vor fi direcționate către mai multe spitale în vederea achiziționării de aparatură necesară pentru tratarea persoanelor infectate și pentru dotarea cu echipamente de protecție a personalului medical.

Alocarea fondurilor este continuarea unui program prin care companiile E.ON din România vor să susțină eforturile extraordinare depuse în această perioadă de personalul medical aflat în linia întâi pe frontul de luptă împotriva noului coronavirus și să contribuie la asigurarea unor condiții adecvate de intervenție rapidă și tratament a cât mai multor cazuri de infectare.

“Aș vrea să mulțumesc medicilor, asistentelor și întregului personal medical care depune eforturi deosebite, în condiții dificile, riscându-și propria sănătate. Transmit gândurile noastre pline de speranță și urări de însănătoșire grabnică pacienților afectați de coronavirus și care trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament”, a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON România.

E.ON a acordat deja sprijin financiar Spitalului Clinic Județean Mureș pentru achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19, care va suplimenta echipamentele medicale existente în acest moment și va contribui la reducerea timpului de diagnostic. Acesta poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 – 8 ore.

Grupul german E.ON este prezent de 15 ani pe piața de energie din România, având prin Delgaz Grid şi E.ON Energie România circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro. Valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Foto: Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: