BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Echipamente în valoare de peste 500.000 de lei au ajuns la CNCCI

20 mai 2020 2 min

Echipamente în valoare de peste 500.000 de lei au ajuns la CNCCI

Reading Time: 2 minute

Mai multe echipamente de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații realizate prin platforma Donează pentru linia întâi au ajuns la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), ”creierul” operațiunilor de intervenție de la începutul crizei medicale generate de COVID-19. Donația constă în PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalație de sonorizare, televizoare, echipamente periferice pentru întreg personalul implicat în gestionarea și coordonarea situațiilor de urgență, și este menită să ajute la îmbunătățirea timpului de reacție și analiză, salvând astfel vieți.

De la începutul crizei provocate de virusul SARS-COV-2, CNCCI coordonează toate centrele județene aflate în coordonarea prefecților și a inspectoratelor pentru situații de urgență. Personalul acestuia reprezintă toate ministerele și instituțiile implicate și se află la dispoziția MAI pentru toate operațiunile de coordonare în această situație, în colaborare cu toate celelalte ministere, în special cu Ministerul Sănătății.

Înființat în 2008, Centrul coordonează acțiunile de intervenție asociate situațiilor de urgență produse sau care au efect pe teritoriul României: pandemii, incendii, accidente nucleare și/sau urgențe radiologice, accidente chimice, epidemii, cutremure sau alunecări de teren etc.

Deciziile de nivel strategic sunt stabilite în urma întâlnirilor de lucru găzduite în acest sediu și reunesc toți factorii abilitați în gestionarea tipurilor de risc complexe.

Donează pentru linia întâi este un proiect inițiat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, prin care s-au strâns până acum donații de peste 11,8 milioane de lei de la companii și persoane fizice.

Din fondurile strânse pe platformă, sunt achiziționate materialele și aparatura necesară în spitale, dar și pentru medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii aflați în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către DSU, în coordonare cu Ministerul Sănătății. Materialele sunt ulterior distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici, polițiști, jandarmi și militari au fost direcționate până acum prin program. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inițiativa a adunat în jurul ei peste 60.000 de oameni care s-au implicat cu donații și peste 4.000 de companii. Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donații de 500.000 de lei fiecare.

Donații online se pot face în continuare pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: