Stiri

ECOTIC organizează o campanie de colectare deșeuri electrice în Popești-Leordeni și Chiajna

Reading Time: 2 minute

În perioada 27 martie – 2 aprilie 2023, locuitorii orașului Popești-Leordeni și cei ai comunei Chiajna sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de partenerii săi, Primăria Orașului Popești-Leordeni, Primăria comunei Chiajna și Blue Planet, organizează două campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) în Popești-Leordeni și Chiajna.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, realizat în 2022 de ECOTIC, un procent de 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

Unde și când pot fi aduse deșeurile electrice

În acest context, ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Popești-Leordeni soluții de predare spre reciclare:

  1. Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):
  2. Str. Amurgului, nr. 2C
  3. Str. Pavel Ceamur, nr. 16
  4. Str. Leordeni, nr. 122
  5. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0371 470 331.

Locuitorii din comuna Chiajna au la dispoziție următoarele soluții de predare:

  1. Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):
  2. Str. Gării, nr. 1-3
  3. Str. Tineretului, nr. 37-39
  4. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0371 443 854.

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă minimum 15 kg cumulate va primi un premiu instant. Detaliile campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Team

Recent Posts

Apa Nova reia show-urile fântânilor din centrul Bucureștiului din 17 mai

Spectacolele de apă, muzică şi lumini „Simfonia Apei” vor începe la Fântânile Urbane din centrul Bucureştiului, din 17 mai. Show-urile…

o oră ago

Iașul pune România pe harta celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

Pizzeria Zano din Iași, singura din România prezentă în acest clasament, ocupă locul 49 în Europa conform ghidului 50 Top…

2 ore ago

emoții românești”, prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din România

Joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, are loc vernisajul expoziției temporare de fotografie „emoții românești”, un proiect realizat…

2 ore ago

Parteneriatul Romanian Design Week – UniCredit Bank a ajuns la 12 ani și peste 1000 de evenimente conexe

The Institute și UniCredit Bank continuă parteneriatul pentru cea de-a XII-a ediție a festivalului Romanian Design Week. De-a lungul celor…

3 ore ago

ChatGPT ”a învățat” limba română. Primul model de limbaj, lansat de cercetători români

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce…

3 ore ago

Agenția Canopy și Leroy Merlin România anunță începutul colaborării

Canopy, una dintre cele mai mari agenții de performance marketing din România a preluat în gestiune, din martie 2024, conturile…

3 ore ago