fbpx
Lifestyle Stiri

Ediție limitată Metaxa la aniversarea de 130 de ani2 min

15/10/2018 2 min read

Ediție limitată Metaxa la aniversarea de 130 de ani2 min

Reading Time: 2 minute

Anul acesta, pentru a marca aniversarea de 130 de ani a Casei Metaxa, Constantinos Raptis a lansat 130 de decantoare speciale: AEN Cask No 2 – Despina.

AEN în limba greacă înseamnă ”Etern”, iar Despina a fost numele soției lui Spyros Metaxa.

Constantinos Raptis, Metaxa Master

De-a lungul timpului, cele mai prețioase amestecuri Metaxa au fost selectate de către Maeștrii Metaxa și păstrate în pivnițele Casei în cateva butoaie de stejar speciale, aduse din prima distilerie înființată în Piraeus. Aceste butoaie mult prețuite, cunoscute drept ”The Family of Original Casks” fac parte din moștenirea Casei.

La fel ca și cei patru Maeștri Metaxa de dinaintea sa, Constantinos Raptis a păstrat de a lungul timpului în butoiul AEN Cask No 2 – Despina câteva amestecuri excepționale, adăugând unele noi, prețioase, rafinând astfel și dezvoltând o băutură spirtoasă fină, denumită acum AEN Cask No 2 – Despina, cu note de trufe, flori sălbatice, de condimente și de trabuc fin.

Tradiția familiei Metaxa

În 1909, dupa moartea soțului Spyros, Despina s-a hotărât să-i continue munca, ghidată de pasiunea pe care o aveau în comun.

Într-un moment în care această decizie nu era ușor de luat, ea a preluat conducerea Casei și a continuat drumul spre excelență, alături de copiii lor. Mai presus de toate, dorința Despinei a fost de a păstra tradiția familiei și de a se asigura de implicarea fiilor ei în viitorul Casei.

Datorită inteligenței remarcabile în afaceri, Despina a devenit una dintre primele femei din Grecia acceptate ca membru în Camera de Comerț din Piraeus.

Culoare: Mahon închis.

Arome: Note delicate de fructe uscate și scorțișoară, trufe și mocha, urmate de nucă și miere din flori sălbatice. La final sunt dezvăluite note de trabuc fin.

Gust: Senzație unică pe cerul gurii. Predomină arome de condimente dulci, acompaniate de fructe uscate precum prunele și stafidele, cu note plăcute de sirop fin de struguri și arome subtile de stejar.

Final: Remarcabil, persistent, cu arome sățioase dulci și condimentate.

ABV: 43,5°

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *