BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Efectul COVID-19: Raiffeisen Bank angajează experți IT care vor lucra doar de acasă, din orice zonă a țării

29 iul. 2020 2 min

Efectul COVID-19: Raiffeisen Bank angajează experți IT care vor lucra doar de acasă, din orice zonă a țării

Reading Time: 2 minute

Activitatea din ultimele luni ne-a dovedit că munca de acasă poate fi o alternativă foarte valoroasă pentru o companie, mai ales pentru angajații din zona IT. Tocmai de aceea, Raiffeisen Bank își schimba abordarea de angajator pentru experții IT. Aceștia pot lucra de oriunde din țară, cu condiția să aibă o conexiune stabilă la internet și disponibilitate să lucreze cu colegii aflați la distanță, folosind canalele de video conferință, chat și email, puse la dispoziție de companie, anunță banca, într-un comunicat de presă.

„Ultimele luni ne-au convins că ne putem adapta rapid și putem să ne desfășurăm normal activitatea și de la distanță. Am implementat soluții care fac interacțiunea și munca de zi cu zi posibilă de oriunde. De asemenea, am început să facem angajări sau sesiuni de coaching, mentoring, training online, mutând toate procesele noastre din mediu fizic, în mediu virtual. Acum avem și observații și experiență mai multă. Am observant că proiecte mari, cu zeci de oameni implicați, au fost încheiate cu succes, chiar mai bine de la distanță. Asta ne-a dat încredere și am putut continua proiectele noastre ambițioase și agile în condiții bune”, a declarat Bogdan Pipernea Director IT.

În aceasta perioadă, siguranță angajaților băncii a devenit prioritatea cea mai importantă pentru Raiffeisen Bank, iar lucru de la distanță ceva firesc. Ultimele 4 luni au oferit o perspectivă nouă asupra muncii de acasă, iar ceea ce părea aproape imposibil acum un an, a devenit o obișnuință pentru mulți angajați și multe companii.

Domeniul IT este deja cunoscut pentru capacitatea de a putea fi externalizat. De aceea pentru Raiffeisen Bank, decizia de a deschide poziții „fully remote” pentru acest departament a venit firesc, în urma evaluărilor activității din ultimele luni.

„Pentru colegii noștri care vor să lucreze de acasă, vrem să cream condiții care să-i facă să se simță cel puțin la fel de bine că într-un birou din sediile băncii, indiferent că lucrează din Timișoara, Iași, Craiova, Pitești sau Sinaia. Iar dacă își vor dori din când în când să vină la bancă, îi așteptam în birouri sigure și aranjate ca o extensie a zonei de lucru de acasă”, a adăugat Bogdan Pipernea.

Prezența de peste 20 de ani pe piață din România, Raiffeisen Bank este o companie care se identifică prin pasiunile și valorile angajaților ei. Colaborarea este una dintre valorile cheie pentru echipele din bancă, fiind și principalul motor al performanței acesteia. Simplitatea, respectul și aprecierea în fața diversității de idei, opinii sau experiențe, sunt piloni importanți pe care se sprijină relațiile de muncă din cadrul băncii. Ultima perioada ne-a dovedit că pot fi păstrate și în condiții de lucru la distanță, precizează banca, în comunicat.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,1 milioane de clienți persoane fizice, 93.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Peste 650.000 dintre clienții băncii folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile, Raiffeisen Online și RaiPay. Banca are peste 4.800 de angajați și aproximativ 770 de ATM-uri, 334 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 22.300 de POS-uri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: