Finanțe Stiri

Efectul split TVA se va vedea în aprilie

13 feb. 2018 2 min

Efectul split TVA se va vedea în aprilie

Reading Time: 2 minute

Numărul celor care vor fi incluși în registrul Fiscului pentru split TVA ar putea să crească urmare a faptului că banii au fost redirecționați pentru alte debite, iar o întârziere de peste 60 de zile atrage introducerea contribuabilului în această bază, a declarat Alex Milcev, Partener, Liderul Departamentului de asistență fiscală și juridică, EY România, într-o întâlnire cu presa.

„Măsura privind split TVA a fost diluată față de varianta anterioară și probabil o să afecteze un segment mai mic din sectorul de afaceri decât se preconiza înainte dat fiind că s-au impus niște reguli legat de clasificarea în acest sistem. O să vedem mai clar începând din luna martie, cu efect începând din aprilie, exact câte companii or să nimerească în acest sistem”, a explicat reprezentantul EY, adăugând că în luna aprilie “o să numărăm bobocii, să vedem exact din cele câteva sute de mii de afaceri din Romania câte afaceri or să nimereasca în acest registru”.

Alex Milcev a arătat că numărul companiilor va crește, pentru că „modalitatea de urmărire a creanțelor nu e tocmai perfectă”.

“Contribuabilii nu sunt întotdeauna înștiințați dacă au probleme, dacă au restanțe. Poți să crezi că ai achitat toate dările la stat, mai ales pe partea de TVA, dar Fiscul să fie de altă părere pentru că fișa plătitorului nu a fost reglată corespunzător sau banii vizați pentru TVA au fost redirecționați de Fisc pentru alte debite pe care Fiscul crede că contribuabilul le avea (…) astfel încât, fără înștiințarea contribuabilului, banii dați pentru TVA să ajungă în alte direcții, TVA rămânând neacoperit. Astfel, un contribuabil care nu verifică în fiecare săptămâna sau în fiecare lună fișa plătitorului și nu se asigură că fișa este la zi și este corectă poate să aibă o surpriză peste 60 de zile și fără știință să să fie nimerit în sistem „, a spus Milcev.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: